Annonce
Haderslev

Ungdomsboliger ved biografen mangler investorer

Sådan skal boligparken bag ved Kosmorama se ud. Model: Innocon
Vojens-firmaet Innocon har solgt otte af de i alt 24 ungdomsboliger, som skal op at stå bag ved Kosmorama.
Annonce

Haderslev: Der skal 24 ungdomsboliger op at stå bag ved Kosmorama senest 1. november. Men hidtil er der kun solgt cirka halvdelen af boligerne til investorer.

Det fortæller Haderslev Erhvervsråd.

- Derfor mangler der flere investorer, så vi blandt andet kan være klar til at modtage de cirka 450 mand, som skal indgå i Slesvigske Fodregiment, siger Jan Hyldal fra Haderslev Erhvervsråd.

Det er Vojens-firmaet Innocon, der opstiller og har udviklet boligerne, men Erhvervsrådet hjælper til i processen, fordi projektet giver lokale arbejdspladser, og samtidig skal det være med til at løse den boligmangel, som især nye konstabler i fodregimentet vil give i Haderslev i de kommende år.

Boligerne kommer fuldt indrettet som her. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
Annonce

Flytbare boliger

Der er tale om henholdvis et- og to-værelses lejligheder, der bygges sammen. Kort fortalt er det kontainer-lignende boliger med alt inventar - desuden med et meget lavt energiforbrug - som lejer sig ind på grunden for ti år ad gangen.

- Ideen er jo, at man for cirka 500.000 kroner køber et modul (en lejlighed, red.), og herefter betaler udlejning beløbet tilbage, så boligen efter ti år er din. Herefter kan du flytte den til et andet sted og bo i den selv eller leje den ud igen, forklarer Jan Hyldal.

Firmaet Innocon har blandt andet planer om at etablere et olle-kolle længere oppe i Jylland. Her skal de flytbare boliger placeres i en stor cirkel med et fælleshus i midten.

Annonce

Ejendomsselskab

Udlejningen, service og regnskab bliver på landsplan lavet af et ejendomsselskab, og den månedlige husleje bliver cirka 4.000 kroner.

Innocon har selv købt de fire af de planlagte 24 nye ungdomsboliger.

Hidtil er det dog ikke lykkes at få kreditforeningerne til at låne penge ud til køb af boligerne.

Annonce

Flymekanikere

Text Preview

Når Slesvigske Fodregimente er på plads vil det betyde cirka 470 flere yngre mennesker til byen på mellem 20 og 30 år. Hertil kommer cirka 100 mand til den militære lufthavn i Skrydstrup, som skal betjene de nye kampfly.

- Det kræver en bestemt type boliger, som jeg ikke er sikker på, at vi kan tilbyde lige nu, sagde borgmester H. P. Geil til Jv sidste år.

Hverken kommunen eller forsvaret må investere i boliger og leje dem ud.

Innocon har til huse på Aage Gramsvej i Vojens. Forventningen har tidligere været, at der ville komme cirka 12 fastansatte i produktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce