Annonce
Esbjerg

Ungdomshøjskolen UHR ærgrer sig: Nu var vi lige kommet så godt i gang

Ungdomshøjskolens forstander Lone Hee, ærgrer sig over, at skolen lige nu er lukket ned - i en periode, hvor skolen har øget sit elevtal og i det hele taget er inde i en god gænge. Arkivfoto: Bo Maimburg.
Ungdomshøjskolen i Vester Vedsted kører lige nu på allerlaveste blus. På skolen er der kun fire af de 50 elever, og det er elever fra henholdsvis Grønland og Sydkorea, som har lidt langt hjem. Skolens forstander, Lone Hee, ærgrer sig over, at skolen lige nu er lukket ned.

VESTER VEDSTED: Som alle andre skoler og uddannelsesinstitutioner er Ungdomshøjskolen i Vester Vedsted også lukket ned lige nu, og 46 af skolens 50 elever blev for godt to uger siden sendt hjem til deres respektive hjembyer i Danmark.

Fire elever er dog fortsat på skolen, og det er elever, som er meget langt hjemmefra, fortæller ungdomshøjskolens forstander, Lone Hee.

- De fire elever kommer fra henholdsvis Grønland og Sydkorea, så de bor på skolen lige nu. For dem var det ikke så enkelt at komme hjem, og lige nu synes de af gode grunde, at der er lidt stille og kedeligt her, konstaterer forstanderen.

Hun bor selv i skolens forstanderbolig og er derfor på skolen, mens den er lukket ned - og det samme er skolens forretningsfører og pedel, og så kommer der også en køkkenmedarbejder og sørger for, at der bliver lavet et måltid varm mad til de fire elever, som er tvunget til at blive på skolen, fortæller Lone Hee.

Hun lægger ikke skjul på, at hun ærgrer sig over, at skolen som følge af coronakrisen nu er nødt til at lukke ned.

Annonce

Fem fuldtidsansatte medarbejdere

Ungdomshøjskolen i Vester Vedsted har fem fuldtidsansatte medarbejdere. Det er blandt andre skolens forstander, Lone Hee, skolens forretningsfører samt pedel og medarbejdere i køkkenet. Hertil kommer, at skolen har tilknyttet flere timelønnede og deltidsmedarbejdere. Ungdomshøjskolen var i årene fra 2013 til 2018 inde i en usikker periode med blandt andet en periodevis nedlukning af skolen og en række skift af forstander.

Elevtal fordoblet

- Siden jeg kom hertil som forstander i august 2018 er det lykkedes for os at fordoble elevtallet, og vi har været inde i en rigtig god udvikling. Af de 50 elever, som er tilmeldt skolen nu, er halvdelen med på det årshold, som startede i august sidste år, mens den anden halvdel startede på januar-holdet i år. Og hvis vi nu skal holde lukket i over en måned, som meget tyder på, kommer eleverne jo til at miste en ret stor del af det højskoleophold, de havde glædet sig til. For os som skole er det ærgerligt, fordi det jo gik godt, indtil coronakrisen indtraf, siger Lone Hee.

Forstanderen for Ungdomshøjskolen sætter sin lid til, at den hjælpepakke på 141 millioner kroner til landets højskoler, som tirsdag blev forhandlet på plads mellem kulturministeren og Folketingets partier, også tilgodeser ungdomshøjskolen med økonomisk kompensation, da hun blandt andet forudser, at skolen ender med at skulle tilbagebetale en del af de penge, som eleverne har betalt for deres højskoleophold - som følge af, at skolen er lukket ned i en periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce