Annonce
Nordtyskland

Ungdomspolitikere kræver grænsen åbnet igen

Danmark lukkede grænsen for indrejse fra Tyskland den 14. marts. Foto: Lars Salomonsen
I både Danmark og Tyskland kræver en række politiske ungdomsorganisationer, at det snart atter skal være muligt at passere den dansk-tyske grænse i begge retninger.
Annonce

FLENSBORG: Efter at både det danske mindretals Sydslesvigsk Vælgerforening og det tyske mindretals Slesvigsk Parti har slået til lyd for, at den dansk-tyske grænse bør genåbnes trinvist, melder en lang række danske og tyske politiske ungdomsorganisationer sig nu med det samme ønske.

- Ud fra en epidemiologisk synsvinkel er der ingen tydelig grund til fortsat at holde grænsen lukket, lyder det i en erklæring, der på dansk side er underskrevet af Slesvigsk Partis ungdomsafdeling, Venstres Ungdom, Konservativ Ungdom, Radikale Venstre og Socialdemokratisk Ungdom og på tysk side af SSWs Ungdom samt ungdomsorganisationerne fra det liberale FDP, De Grønne, socialdemokraterne og det konservative CDU.

Ud fra en epidemiologisk synsvinkel er der ingen tydelig grund til fortsat at holde grænsen lukket.

Fælles udtalelse.

Annonce

Kun få smittede

De unge henviser til det lave antal smittede på både den danske og den tyske side af grænsen.

- At en landegrænse kan holdes åben på en forsvarlig måde kan ses i grænseregionen Tyskland, Belgien og Holland, i Rhein-Maas området, hedder det i erklæringen fra de unge.

De henviser til, at Tyskland på det seneste har besluttet at forlænge de eksisterende grænsekontroller frem til den 15. maj og anfører, at de finder den løsning forkert.

- Vi opfordrer til, at den danske og den tyske regering går i dialog og fremlægger en plan for en kontrolleret grænseåbning, hedder det i erklæringen.

Her lægger man op til at følge den kurs, som Sydslesvigsk Vælgerforening og Slesvigsk Parti har afstukket. Der opereres her med tre trin, hvor det første trin er en åbning for nære familiemedlemmer, trin to er en åbning for borgere i grænseregionen og trin tre en åbning for alle.

- Åbne grænser er vigtige, lyder det afsluttende fra de unge.

Annonce

Danmark kom først

Danmark kom først med en grænselukning i forbindelse med coronaepidemien. Den fik virkning fra den 14 marts. Få dage senere traf Tyskland samme beslutning og lukkede ligeledes for indrejse fra flere nabolande heriblandt Danmark.

Pendlere og andre med en god grund til at skulle ind i nabolandet kan fortsat passere i begge retninger. Danmark tillader desuden i noget omfang familiebesøg fra Tyskland.

I sin rejsevejledning fraråder det tyske udenrigsministerium alle turistrejser til udlandet frem til midten af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce