Annonce
Vejen

Ungdomsskoleleder om narko-sms'er: Vi kan altid kontaktes

Et eksempel på de sms'er, der bruges til at sælge stoffer.
Hvis man får kendskab til – eller selv modtager – sms’er med tilbud på stoffer, så er der hjælp at hente i det lokale SSP-samarbejde.

Vejen Kommune: Jakob Petersen, der er leder af Vejen Ungdomsskole, hvor også SSP-arbejdet i Vejen Kommune hører under, er ligesom Kristina Høyrup overrasket over, at det tilsyneladende er blevet meget nemt for unge – og andre – at få fat i stoffer.

- Vi ved godt, at det eksisterer, men vi kender ikke hele omfanget af problemerne. Vi arbejder altid meget opsøgende, og hvis vi opdager, at sådan noget foregår, er vi altid i tæt kontakt med familieafdelingen og politiet. Hvis det er nødvendigt, siger Jakob Petersen og tilføjer:

- Det handler også om at have en god portion sund fornuft, så de unge ved, hvad de skal gøre. Men det er vigtigt, at man er åben omkring det. Det vil vi altid gerne hjælpe vores unge og deres forældre med.

Annonce

Vi altid gerne i dialog

SSP-arbejdet dækker over et samarbejde mellem skolerne, socialområdet og politiet. Formålet med samarbejdet er blandt andet at mindske kriminalitet og misbrug blandt kommunens børn og unge og rette fokus mod at sikre den bedste fysiske, psykiske og sociale trivsel.

Og kommunens SSP-konsulenter er ofte rundt på skolerne for at tale med de unge, der går i 7., 8. og 9. klasse, samt kommunens ungdomsuddannelser og FGU skolen, samt i lokalmiljøerne.

- Vi er rundt og snakke på alle skoler i hele kommunen, og vi vil altid gerne være i dialog. Vi har flere konkrete oplæg og dialogformer. De handler ikke kun om stoffer, og vi snakker ud fra ungdomskulturer og tendenser, fortæller Jakob Petersen, der opfordrer både unge og forældre til at kontakte både politiet og SSP-konsulenterne, hvis får kendskab til, at noget er galt.

- Forældre og de unge må altid gerne ringe til os, hvis de er i tvivl om, hvordan de skal reagere. Vi snakker også om narko, når vi er ude på skolerne, men hvis der er nogle skoler eller forældre, der er bekymrede, kan de altid kontakte os, siger Jakob Petersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce