Annonce
Tønder

Ungdomsskolen giver kolorit til sommeren

Emma Lunderskovs hund er motiv for hendes maleri. Foto: Jacob Mouritsen
Med coronavirussens indtog har flere måttet vinke farvel til udenlandske badestrande. Derfor inviterede Tønder Ungdomsskole mandag til male- og tegneworkshop, så sommeren ikke bliver for lang for kommunens børn og unge.
Annonce

Tønder: På rad og række sidder gruppen af 5.-6.-klasseelever koncentreret med penslerne i hånden, mens lærrederne langsomt, men sikkert bliver farvelagt. Den dybe koncentration afbrydes kun af grin og småsnak mellem penselstrøgene, mens dagens tegne- og maleworkshop er i fuld gang hos Tønder Ungdomsskole.

- Det er fedt at få lov til at komme lidt væk hjemmefra, og så er det bare sjovt at være her og møde nye mennesker.

Ordene kommer fra 12-årige Isabel Johansen, der er i gang med at farvelægge sit maleri af universet, som skal op at hænge på værelset i Tønder.

Annonce

Ekstra aktiviteter

Arrangementet er kommet i stand som en af de ekstra sommeraktiviteter, Tønder Ungdomsskole har arrangeret hen over sommeren.


Det her, det er det, du kommer til at se på Nationalmuseet om nogle år. Det lover jeg dig.

Isabel Johansen, folkeskoleelev


Ifølge Sonja Dahl-Larsen, som er SSP-koordinator i Tønder Ungdomsskole, så har der med coronanedlukningen været et særligt stort behov for yderligere aktiviteter for kommunens børn og unge, som er gået en anderledes sommerferie i møde.

Noget, de unge har taget godt imod, hvilket betyder, at der over sommeren er 500 børn og unge, der deltager i kommunens initiativer - heriblandt altså dagens maleworkshop.

- Det er jo en noget anderledes tid, så for at give dem en god oplevelse, skulle vi lave nogle nye aktiviteter. Det må ikke blive en for lang sommer, siger Sonja Dahl-Larsen.

Annonce

Badeland aflyst

12-årige Emma Lunderskov fra Tønder er også mødt op i Pitstop, som ungdomsskolens lokaler på Richtsensgade i Tønder hedder. Ferieplanerne er i år blevet ændret på grund af coronavirussen, og derfor står den ikke på badeland i Blåvand, men derimod på sommeroplevelser i Tønder og omegn. Men det gør heller ikke noget, når man kan møde nye venner hjemmefra.

- Det er sjovt at møde nye mennesker, og jeg kan godt lide at komme her og være kreativ, fortæller hun, mens hendes lyse hund er ved at blive tegnet op.

11-årige Domenika Malchow, der er i gang med at male yndlingsdyret - en panda - supplerer:

- Jeg kan rigtig godt lide at male, og så hygger man sig bare og har det sjovt, siger hun.

Selvom det ikke nødvendigvis er den næste P.S. Krøyer, der i ungdomsskolens lokaler sidder og pusler med malingen, så er entusiasmen dog ikke svær at opspore.

- Det her, det er det, du kommer til at se på Nationalmuseet om nogle år. Det lover jeg dig, griner Isabel Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce