Annonce
Sydjylland

Unge drenge og piger sigtet for at påsætte togbrand: Er kommet med samme forklaring

Fire børn og unge er sigtet for forsætlig brandstiftelse af seks togvogne fordelt på to togstammer på baneterrænnet ved Ungdommens Hus. Dronefoto: TrekantBrand

Politiet har afhørt og sigtet to drenge og to piger for forsætlig brandstiftelse. De fire har erkendt, at de opholdt sig på stedet, da togvogne gik i brand. De endelige omstændigheder efterforskes videre tirsdag. Området ved Ungdommens Hus er afspærret og bevogtes.

Fredericia: To drenge og to piger i alderen 13-16 år fra Fredericia er sigtet for at have sat ild på en togvogn ved Ungdommens Hus mandag eftermiddag. De har alle erkendt, at de var på stedet, men de nærmere omstændigheder er ikke klarlagt.

- Vi har forelagt sagen for vores jurister, og der er ikke på det foreliggende grundlag for, at få de unge fremstillet for en dommer, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Bystrup.

De unge har afgivet forklaring, som giver et samstemmende billede af, hvad der er sket, oplyser vagtchefen, som imidlertid ikke endnu kan udtale sig om, hvordan de unge stiller sig til sigtelsen om at have sat ild på.

- De har tilstået at de var på stedet, og da deres forklaringer stemmer sammen, så har der heller ikke været grund til at anholde de fire, siger vagtchefen.

Annonce

De fire unge har tilstået, at de var på stedet, og de er kommet med så enslydende forklaringer, at det ikke har været nødvendigt at anholde dem. Vi har afhørt dem, og så fortsætter efterforskningen i morgen.

Vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi

Afhørt på skadestuen

Ifølge vagtchefen blev alle fire afhørt på skadestuen, hvor de var kørt til for at blive undersøgt for påvirkning af røg fra branden.

- De er blevet observeret, men der er ingen som er kommet til skade, siger Jørn Bystrup.

Der blev tændt ild i en togvogn, og branden har ifølge vagtchefen bredt sig til seks vogne fordelt på to togstammer.

- TrekantBrand er færdige på stedet, men vi har spærret af og indsat hjemmeværn til at forestå bevogtning af stedet indtil vi kan efterforske branden nærmere tirsdag, siger Jørn Bystrup.

De sociale myndigheder er koblet på sagen.

- Det sker altid, når der er tale om unge under 18, siger vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce