Annonce
Esbjerg

Unge EIK'ere med landsholdet til Füssen

Esbjerg: To unge ishockeyspillere fra Esbjerg, Mikkel Rask Nielsen og Jonas Bjerrum, er i denne uge med i den danske landsholdstrup for U17, som ind til på fredag er med i en 4-nationers turnering i den sydtyske by Füssen.

De to EIK'ere er begge 16 år og spiller også skiftende på Esbjergs U20 og 1. divisionsholdet. Sammen med holdkammeraterne fra de andre danske klubber har de i flere dage trænet i Vojens, hvorefter turen så går videre til det sydtyske. Her skal danskerne møde Tyskland, Slovakiet og Schweiz med sidste kamp fredag. Mikkel og Jonas har tidligere spillet på U16 landsholdet, blandt andet i en 4 nationers turnering i Norge.

De to unge talenter fra Esbjerg spiller cirka tre turneringskampe hver uge, enten i Herning, Frederikshavn, Silkeborg eller Odense. Hvis ikke der er kamp, skal der trænes, og det er mindst to-tre timer hver eneste dag.

Jonas og Mikkel går begge på Rybners HHX under Team Danmark ordningen. Det betyder, at de på de mange ture også skal passe deres lektier, men det går nu meget godt i spænd, siger de.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce