Annonce
Sønderborg

Unge fra hele Norden skal diskutere bæredygtighed og handlekraft i Sønderborg

Annonce

Sønderborg: Fremtiden er de unges, og på mandag i næste uge samles 45 unge fra hele Norden til en fire dages-konference i Sønderborg med titlen Youth Summit 2019. I dagene 5.-8. august skal der diskuteres bæredygtig fremtid, og hvordan den unge generation opnår værktøjer og selvtillid til at gøre en forskel.

Sønderborg Kommune og Project Zero er vært for konferencen som led i det netværk, der hedder Attractive Nordic Towns - en sammenslutning af mindre og mellemstore byer i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Landenes fire største byer er udelukkede fra at deltage, da sammenslutningen arbejder på at gøre små og mellemstore byer attraktive og bæredygtige. De fleste byer i sammenslutningen arbejder med byplanlægning. Sønderborg Kommune satser imidlertid på bæredygtighed og unges involvering.

Annonce

Hver må gøre sin del

22-årige Kasper Wilkens fra Kegnæs har været en del af planlægningsfasen for konferencen, er projektmedarbejder i Project Zero og medlem af Sønderborg Ungdomsråd. - Mange af de udfordringer, vi står overfor i dag, kræver langsigtede løsninger. Unge skal selv være med til at sikre den fremtid, som de er en del af. Det er nemlig for nemt at sige, at alle de andre skal gøre noget - og det gælder unge som ældre, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

På konferencen vil de unge deltagere arbejde med fokus på social, kulturel, miljømæssig og økonomiske bæredygtighed. Konferencen tager afsæt i Sønderborg Kommunes arbejde som Unesco lærende by og FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce