Annonce
Sønderborg

Unge fra hele Norden skal diskutere bæredygtighed og handlekraft i Sønderborg

Sønderborg: Fremtiden er de unges, og på mandag i næste uge samles 45 unge fra hele Norden til en fire dages-konference i Sønderborg med titlen Youth Summit 2019. I dagene 5.-8. august skal der diskuteres bæredygtig fremtid, og hvordan den unge generation opnår værktøjer og selvtillid til at gøre en forskel.

Sønderborg Kommune og Project Zero er vært for konferencen som led i det netværk, der hedder Attractive Nordic Towns - en sammenslutning af mindre og mellemstore byer i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Landenes fire største byer er udelukkede fra at deltage, da sammenslutningen arbejder på at gøre små og mellemstore byer attraktive og bæredygtige. De fleste byer i sammenslutningen arbejder med byplanlægning. Sønderborg Kommune satser imidlertid på bæredygtighed og unges involvering.

Annonce

Hver må gøre sin del

22-årige Kasper Wilkens fra Kegnæs har været en del af planlægningsfasen for konferencen, er projektmedarbejder i Project Zero og medlem af Sønderborg Ungdomsråd. - Mange af de udfordringer, vi står overfor i dag, kræver langsigtede løsninger. Unge skal selv være med til at sikre den fremtid, som de er en del af. Det er nemlig for nemt at sige, at alle de andre skal gøre noget - og det gælder unge som ældre, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

På konferencen vil de unge deltagere arbejde med fokus på social, kulturel, miljømæssig og økonomiske bæredygtighed. Konferencen tager afsæt i Sønderborg Kommunes arbejde som Unesco lærende by og FNs Verdensmål for en bæredygtig fremtid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce