Annonce
Billund

Unge GGIF-spillere har fået en ny måltavle

Bruno Jochumsen fra Sydbank sammen med et udvalg af U13 drenge fra GGIF og Ole Rahbæk Pedersen, Mette Thisgaard Gram, Lone Olsen, Søren Madsen og A.C. Nielsen fra GGIFs Fodboldbestyrelse. PR-foto
Den ene af fodboldbanerne bag Lynghallen er nu forvandlet til en rigtig kampbane. Der er rækværk og fliser til tilskuerne, ligesom der nu er opstillet en måltavle.

Grindsted: Ungdomsspillerne i Grindsted GIF's fodboldafdeling kan fremover glæde sig over at have fået nogle lidt flottere rammer, når de spiller hjemmekampe.

Klubbens ungdomshold spiller som udgangspunkt deres hjemmekampe på banen bag Lynghallen, og den er i løbet af det seneste halve års tid blevet forskønnet i en grad, så den nu fremstår som en rigtig kampbane. Tilskuerne har fået et rækværk og fliser at stå på, og Sydbank Fonden har støttet med midler til at købe og opstille en ny måltavle ved banen.

- GGIF Fodbold er med over 500 medlemmer en af de største foreninger i Billund Kommune, og det er dejligt, at Sydbank Fonden med sin donation af måltavlen, som er den største donation jeg nogensinde har kunnet overrække til en forening i lokalområdet, kan være med til at gøre ungdomskampene til en særlig god oplevelse, fortæller Bruno Jochumsen, der er filialchef i Sydbank i Grindsted, via en pressemeddelelse.

Annonce
Det var A. C. Nielsen, som er æresmedlem i GGIF, som fik idéen til at søge Sydbank Fonden om midler til en ny måltavle. Her modtager han det synlige bevis fra filialchef Bruno Jochumsen. PR-foto

Frivillige kræfter i brug

Hos GGIF Fodbold glæder formand Søren Madsen sig over den nye måltavle, der allerede på lørdag vil komme på arbejde, når en stor del af klubbens hold spiller på hjemmebane.

- Det var vores æresmedlem A.C. Nielsen der gjorde opmærksom på Sydbank Fonden og som har søgt på vores vegne, og vi og ikke mindst vores mange ungdomsspillere og tilskuerne til deres kampe er meget glade for, at Sydbank Fonden sagde ja til vores ansøgning, siger Søren Madsen i pressemeddelelsen.

Arbejdet med at kreere rækværk og fliser rundt om banen er blevet lagt i hænderne på lokale og frivillige kræfter i Fodboldens Venner.

- Fodboldens Venner er en kæmpe hjælp for os i GGIF Fodbold, og i løbet af vinter og forår har de af flere omgange været samlet for at sætte rækværk op og lægge fliser. Som belønning får old boys lov at spille på banen, når der ikke er ungdomskampe, så det er vores mest brugte kampbane, siger Søren Madsen.

Lørdag den 15. juni spiller omkring 20 af klubbens 30 turneringshold på hjemmebane. Derfor vil banen ved Lynghallen være i brug mellem 12.30 og 15.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Artige historier: Nissen fortæller

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce