Annonce
Esbjerg

Unge i Esbjerg Kommune har fået mere mod på uddannelse

Elever fra Esbjerg slår alle rekorder i år. Det højeste antal elever fra Esbjerg Kommune har søgt ind på en ungdomsuddannelse i år. Arkivfoto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune har de seneste tre år haft stor fokus på at sikre at flere af kommunens unge får en uddannelse, og det øgede fokus giver nu pote. Aldrig før har så mange unge været tilmeldt en ungdomsuddannelse, jubler politikere.

Esbjerg Kommune: Både erhvervsskolerne og gymnasierne i Esbjerg Kommune kan mærke en stigning i andelen af unge, der er tilmeldt en ungdomsuddannelse, og aldrig før har så mange unge været tilmeldt en ungdomsuddannelse, som i dag.

Størst er stigningen på erhvervsskolerne, hvor 23,7 procent af eleverne fra 9. og 10. klasse i 2021 er tilmeldt en erhvervsuddannelse, hvilket er den højeste andel nogensinde, oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er også en stigning, der skaber stor glæde i Unge & Uddannelsesudvalget, der netop blev nedsat for tre og et halvt år siden for at få sat unge og deres uddannelse på den politiske dagsorden:

Annonce

- Vi ser i år det højeste antal unge, der er tilmeldt en ungdomsuddannelse i mange år. Det er virkelig en udvikling, som vi kan være stolte over. Vi mangler i den grad faglært arbejdskraft, derfor er vi særligt glade for udviklingen på erhvervsuddannelsesområdet, siger Kurt Bjerrum (V), formand for Unge & Uddannelsesudvalget.

Flere initiativer søsat

Esbjerg Kommune har sat en række initiativer i gang for at få flere unge til at vælge og blive klar til en ungdomsuddannelse. Blandt andet har folkeskolerne arbejdet intensivt med læringsforløb for at få flere unge til at opnå de adgangsgivende krav til ungdomsuddannelserne.

Det er lykkes, så andelen af elever, der nu har de adgangsgivende karakterer er steget med 4,9 procentpoint fra skoleåret 2017-2018 til skoleåret 2019-2020.

Det erhvervsrettede fokus er også boostet med blandt andet ansættelse af erhvervsplaymakere, der styrker samarbejdet mellem kommune, erhvervsliv og erhvervsuddannelsesinstitutionerne, ligesom der er stor fokus på at hjælpe med omvalg i stedet for frafald.

Det kan også ses i statistikkerne, hvor andelen af unge, der stadig er i gang med en ungdomsuddannelse ni måneder efter 9. klasse er steget med 4,3 procentpoint.

- Resultaterne er overvældende gode. Vores opgave nu bliver at sikre, at de gode tendenser fortsætter, og vi får fastholdt det gode samarbejde og alle de nye initiativer. Det får vi heldigvis endnu større mulighed for med skole frisættelses-forsøget, siger Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Børn & Familieudvalget.

De gode tendenser

95,5 procent af eleverne opfyldte i 2020 adgangskravene til EUD (Erhvervsuddannelser i Danmark), hvilket er en  stigning på 4,9 procentpoint.

2021 er det år, hvor den højeste andel - 23,7 procent - af elever fra 9. og 10. klasse er tilmeldt en erhvervsuddannelse. 

I 2021 tilmeldte 69,5 procent af eleverne sig til en gymnasial uddannelse.

Andelen af unge på offentlig forsørgelse er faldet med syv procentpoint fra 2016-2020.

Over en 10-årig periode ses en udvikling i andelen af 25-årige i kraft af, at grundskolen som højeste uddannelsesniveau er faldet med fem procentpoint, mens gymnasial uddannelse som højeste uddannelsesniveau er steget med fem procentpoint.

Mellemlange videregående uddannelser som højeste uddannelsesniveau er er steget med fem procentpoint, og lange videregående uddannelser som højeste uddannelsesniveau er steget med tre procentpoint

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Esbjerg

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce