Annonce
Esbjerg

Unge i Gørding hædret for hjælp til syg kammerat

Hos de 11-12 årige børn i Klub Gørding var der store smil på, da de tirsdag eftermiddag blev hædret med 2000 kroner for deres hjælp til en kammerat, som en aften fik det, der lignede et epileptisk anfald. Foto: Ole Maass.

Medlemmerne af fritidsklubben i Gørding blev tirsdag eftermiddag hædret med 2000 kroner. De fik pengene fra Epilepsiforeningen i Sydvestjylland som tak for deres indsats over for en kammerat, som fik det der lignede et epileptisk anfald en december-aften sidste år.

Annonce

GØRDING: En 11-årig dreng, som er medlem af Klub Gørding - en fritidsklub for 11-12 årige børn - fik en december-aften sidste år et alvorligt anfald, som mest af alt mindede om et epileptisk anfald.

Hans kammerater i klubben reagerede lynhurtigt med hjælp - og for den opmærksomhed og det kammeratskab det var udtryk for, fik de tirsdag eftermiddag overrakt en symbolsk check på 2000 kroner, som de kan bruge til et arrangement eller en udflugt for alle klubbens medlemmer. Formanden for Epilepsiforeningen i Sydvestjylland, Lars Frich, var manden, der kom med pengene og rosende ord til de unge i Gørding.

Pædagog i klubben, Birgit Junker fortæller, hvad der skete den pågældende aften i starten af december.

- De sidder en flok på seks-otte børn og spiller computer. Pludselig ser de andre børn, at den 11-årige dreng reagerer mærkeligt. Han er helt underlig i øjnene og virker fraværende, og kort efter løber han væk og ud af døren. På det tidspunkt var det bælgmørkt. Efterfølgende følger flere af de andre børn efter ham. De tager deres cykler og cykler ud og leder efter drengen. Efter et kvarter bliver han fundet. Han ligger i en sandkasse på legepladsen og er helt konfus, fortæller Birgit Junker.

Uro i hovedet

- Hvis nogen har brækket et ben. Så kan alle se det, og alle er flinke til at hjælpe. Men har nogen uro i hovedet, så er det svært at se udenpå og derfor er det en stor kunst at hjælpe. Den kunst kan I her i klubben. Det er opmærksomhed og omsorg, lød det fra Lars Frich, formand for Epilepsiforeningen i Sydvestjylland, da han overrakte den symbolske ckeck på 2000 kroner til børnene i Klub Gørding. Hvad pengene helt konkret skal gå til skal børn og voksne i klubben nu beslutte i fællesskab.

Formanden for Epilepsiforeningen i Sydvestjylland, Lars Frich overrakte pengene til Klub Gørding til pædagog i klubben, Birgit Junker. Foto: Ole Maass.
Annonce

Kontakt til mor

Hun var ikke selv tilstede ved computeren, hvor de andre børn bliver opmærksom på den 11-åriges usædvanlige opførsel. Men hun blev hurtigt sat ind i situationen og kontaktede straks drengens mor, Susanne Henriksen. De blev enige om, at det var bedst, at drengen kom hjem.

- Vi sætter os ned i fællesskab om snakker om, hvad var sket, og de andre børn udtrykker stor bekymring for deres kammerat. Jeg roser dem for deres måde at reagere på. Det er flot af 11-12 årige drenge og piger på den måde at vise omsorg og handle, når de ser at noget ikke er, som det skal være, siger Birgit Junker.

Susanne Henriksen har også ros til børnene og til personalet i klubben.

- Min søn var lidt "zombie-agtig", da han kom hjem, og efterfølgende har han været igennem flere neurologiske undersøgelser. Konklusionen er på nuværende tidspunkt, at han ikke har epilepsi, men hvad det så er ved vi ikke. Men børnene i klubben reagerede meget flot, og jeg er helt tryg ved, at han går i denne klub, hvor både børn og voksne er opmærksomme. Den aften handlede børnene på en måde, som gjorde det meget konkret, hvad godt kammeratskab er, siger Susanne Henriksen, som selv lider af epilepsi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Klaus Sandfeld ny V-kandidat

Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce