Annonce
Vejen

Unge i Gesten vil ud på fodboldbanen

Til venstre sidder Gustav Lage, som har spillet spillet fodbold i to år, mens Tobias Kastrup Kristensen til højre har spillet i fem år. Foto: Chresten Bergh
Drengene vil hellere bruge sommerferien på den rigtige fodboldbane, frem for den virtuelle.

GESTEN: For mange unge føles sommerferien uendelig lang, mange ender foran deres computer i stedet for at være ude i det danske sommervejr, men sådan er det ikke for Gustav Lage på ni år og Tobias Kastrup Kristensen på ti år. De skal nemlig på DGIs fodboldskole her i sommerferien i Gesten.

- Jeg glæder mig til at være sammen med mine venner og samtidig lære nogle nye ting, siger Gustav Lage.

Det er første gang, Gustav skal på fodboldskole, og han har spillet fodbold i to år. Gustav fik idéen til, at han skulle på fodboldskole, fra sine kammarater, der fik ham overtalt til at komme med.

Derimod er det ikke første gang, at Tobias Kastrup Kristensen på ti er med. Det er nemlig syvende gang, han er med.

- Jeg vil gerne på fodboldskole igen i år, fordi det altid er sjovt, og så er der en god balancegang mellem det sjove og seriøse, siger Tobias Kastrup Kristensen.

Han fik allerede som tre-årig lov til at komme med, selvom man egentlig skal være fem/seks år.

Begge drenge er fuldstændig enige om, at det er klart federe at være sammen med kammeraterne, end at ligge på sofaen og spille PlayStation.

Annonce

Jeg vil gerne på fodboldskole igen i år, fordi det altid er sjovt, og så er der en god balancegang mellem det sjove og seriøse.

Tobias Kastrup Kristensen, ti år, fodboldspiller i Gesten

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce