Annonce
Haderslev

Unge i Vojens med opråb til kommunen: - Er man ikke til sport, er man intet

De elsker biler og hinandens selskab og er alle i gang med en uddannelse eller fast arbejde: Patrick (th.), Oliver, Sebastian og Mikkel fra Vojens håber på, at de snart får tag over hovedet, når der skal hygges og sparkes dæk i fritiden. Og det må gerne være på Vojens Station, hvor de har holdt til i flere år. Foto: Mette Henriksen
Der kommer langt om længe liv i Vojens Banegård, som har stået tom i mange år. Når KFUM's Sociale Arbejde overtager lejemålene af DSB's lokaler på stationen, har en gruppe af byens unge et stille håb om, at det vil give dem mulighed for at rykke med indenfor.
Annonce

Vojens: I årevis har Vojens Banegård stået tom. Samtidig har en gruppe unge fra Vojens i årevis mødtes på Banegårdspladsen - i mangel af bedre. For går man ikke til sport, så er der småt med tilbud for byens unge, lyder det fra 21-årige Patrick Jensen, der er født og opvokset i Vojens.

- Haderslev Kommune bruger ikke penge på Vojens. Der er enormt meget fokus på byen Haderslev, og det er stort set der, kommunens penge bruges. Med mindre man er sportstypen, så bliver der også investeret i Vojens, som for eksempel i Ishockey eller motorikpladser. Men for os, som ikke er til sport og er for gamle til ungdomshuset, er der ikke noget. Derfor mødes vi her på Banegårdspladsen, og det har vi gjort i flere år.

I sommermånederne, og når vejret ellers tillader det, er det at mødes udendørs, intet problem, fortæller de unge.

- Vi mødes ofte ude ved Vedsted Sø, og var der noget belysning derude, så kunne vi være der endnu mere. For os gælder det bare om at have et sted, hvor vi kan hygge os, høre lidt musik og snakke sammen. De fleste af os er bilentusiaster, og det er også en af grundene til, at vi mødes her på Banegårdspladsen, for her er god plads til bilerne. Kunne vi få et lokale indendørs her på stationen, med nogle sofaer og spille lidt pool, ville det være helt perfekt. Lokalerne er der jo, og de nye lejere har jo netop lagt op til, at også unge fra byen kan bruge det som mødested.

- De fleste af os er bilentusiaster, og det er også en af grundene til, at vi mødes her på Banegårdspladsen, for her er god plads til bilerne. Kunne vi få et lokale indendørs her på stationen, med nogle sofaer og spille lidt pool, ville det være helt perfekt. Lokalerne er der jo, og de nye lejere har jo netop lagt op til, at også unge fra byen kan bruge det som mødested. Patrick, 21 år.
Annonce

Unge er fremtiden

Maria Bock, der netop er flyttet fra Aabenraa til Vojens, er enig og tilføjer en anden frustration:

- Jeg er kommet her i flere år, fordi vi hygger os i hinandens selskab. Mange tror, at vi er del af scootergruppen, som folk i byen er trætte af, fordi de kører ræs. Men det er ikke os. Vi er stille og rolige og det er træls, at vi sættes i samme bås med dem, som laver ballade. Det ville være fedt, hvis byen kunne stille lokaler til rådighed med nogle sofaer og spil, og så sørger vi selv for hyggen, siger hun, mens Patrick tilføjer:

- Politiet kigger forbi engang imellem, men det er mere rutinemæssigt. Nogle gange spiller vi for højt musik, men ellers er der slet ingen problemer der.

De unge har et budskab til Haderslev Kommune, og det er glasklart:

- Tag os alvorligt og kom gerne herud og tag snak med os. Vi vil rigtig gerne vores by, og vil helst ikke herfra, men der har ikke været noget for de unge i Vojens i alt for mange år nu, og det kommer til at ende galt. Og det er trods alt os, der er fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce