Annonce
Esbjerg

Unge iværksættere er flyttet sammen i Nørregade

Software-udvikler Jakob Withen Grumsen og filmproducent Mads Ellingsgaard Jørgensen har flyttet deres virksomheder ind under samme tag i Nørregade 65a i Esbjerg. Foto: Dorthe Lodberg
Softwarevirksomheden Grumsen Development og produktionsselskabet Format er flyttet i fælles kontor i Nørregade.

Esbjerg: Nørregade har fået nye beboere. På hjørnet af Jyllandsgade har to unge entreprenante esbjergensere slået sig ned i det lejemål, der tidligere har huset Move Arkitektur.

De nye navne på postkassen er softwarefirmaet Grumsen Development og produktionsselskabet Format. Bag virksomhederne står den 27-årige softwareudvikler Jakob Withen Grumsen og den 29-årige filmproducent Mads Ellingsgaard Jørgensen.

De deler nu lejemålets godt 80 kvadratmeter mellem sig. Selv om de to virksomheder ikke er relaterede rent forretningsmæssigt, er de nye beboere glade for dele adresse.

- Det kan godt blive lidt ensomt at være selvstændig. Det er sjovere at møde ind mandag morgen, når man har en kollega at sige godmorgen til, siger Jakob Withen Grumsen.

Han lever af at udvikler app’s og software og arbejder blandt andet for en række offshore-virksomheder, mens bofællen Mads Ellingsgaard Jørgensen lever af at producerer marketingsvideoer og film for blandt andre Fiskeri- og Søfartsmuseet og Aalborg Universitet.

Annonce

Blå bog

27-årige Jakob Withen Grumsen er uddannet datamatiker, og startede Grumsen Development i november 2015, mens han stadig var under uddannelse. Han udvikler sine egne app’s, men leverer også app’s og softwareløsninger for erhvervskunder.

29-årige Mads Ellingsgaard Jørgensen er uddannet i medievidenskab og historie, og startede Format i august 2016. Han har produceret video og film for en lang række forskellige virksomheder og institutioner.

Fra fest til erhverv

De to erhvervsdrivende har kendt hinanden i over ti år. Venskabet slog rod i gymnasietiden over fester og øl, men er nu centreret omkring driften af de to virksomheder.

- Det er ikke altid, at vores andre kammerater er interesseret i at diskutere forretningsstrategier og budgetter, når vi mødes over en fredagsøl. Derfor har Mads og jeg haft stor glæde af hinanden de senere år, siger Jakob Withen Grumsen.

De nye kontorfæller har længe talt om at flytte sammen, og da lejemålet i Nørregade pludseligt stod ledigt, blev de hurtigt enige om at slå til.

Bag de tonede ruder i hjørneejendommen i Nørregade er tegnestuen nu skiftet ud med nye skriveborde, skærme og logoer.

- Selvom jeg ikke kan kode, og Jakob ikke kan lave film, så kan vi sparre med hinanden om rigtig mange andre ting. Vi vil begge gerne udvikle vores forretninger og vækste, og det ser vi frem til at kunne hjælpe hinanden med, siger Mads Ellingsgaard Jørgensen.

De nye kontorfæller fejrer flytningen med en reception fredag den 9. august klokken 13.00. Receptionen finder sted i de nye lokaler, Nørregade 65 A.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce