Annonce
Vejen

Unge iværksættere med millionoverskud

700 forskellige varenumre har Luxivo på lager, hvor der også er blevet ansat en lagermedarbejder. Det er – fra venstre: Victor Povlsen. Bagerst er det Jeppe Vejrup og længst til højre er det Alexander Ørum. Foto: Søren Dippel
De to Vejen-drenge, Jeppe Vejrup og Alexander Ørum, har med stor succes etableret deres egen virksomhed, Luxivo, som sælger mærkevaretøj på internettet. Sidste år nåede omsætningen 11 millioner kroner.
Annonce

Vejen: De, som har set tv-udsendelserne Løvens Hule, har uden tvivl også fået fornemmelsen af, hvor svært det kan være at starte en virksomhed. Der skal meget mere til end blot et CVR-nummer og en masse gåpåmod.

Hvordan den slags skal gøres, kan man passende spørge de to unge iværksættere, 22-årige Jeppe Vejrup og 25-årige Alexander Gabelgaard, som begge bor i vejen, og som med stor succes har etableret deres egen tøjbutik på internettet: Luxivo.dk

Sidste år nåede omsætningen op på 11 millioner kroner, mens overskuddet blev 1,1 millioner kroner efter, at de begge også har kunnet få løn. I år er omsætningen næsten fordoblet, og så har de kunnet ansætte to medarbejdere.

- Vi har begge gået på samme folkeskole og handelsskolen i Vejen, men det var først senere, da vi begge tilfældigvis var blevet ansat ved en anden webshop, vi lærte hinanden at kende, siger Jeppe Vejrup

De syntes begge, det var spændende at drive en webshop, og de fik en fælles tro på, at de kunne starte deres egen. Efter utallige timers planlægning, gik de i gang med at etablere en outlet med premium herretøj. Inspirationen havde de fra tyske outlets med mærkevarer.

Det var meget svært, da ingen i begyndelsen ville tage os seriøse – distributører af mærkevaretøj forhandler ikke med hvem som helst.

Jeppe Vejrup, iværksætter

Annonce

Europæiske distributører

- Når man tænker på, at mange danskere kører til Tyskland for at spare penge på køb af mærkevaretøj, syntes vi, det var utroligt, at der endnu ikke fandtes en outlet-webshop i Danmark med fokus på kvalitetsmærker. Derfra fik vi ideen til at tilbyde dette koncept og at gøre det hele online, siger Alexander Gabelgaard.

Herefter gik de på jagt på internettet efter mulige europæiske distributører af mærkerne.

- Det var meget svært, da ingen i begyndelsen ville tage os seriøse – distributører af mærkevaretøj forhandler ikke med hvem som helst. Vi begyndte i 2016 med en levering af et parti underbukser, som vi primært solgte til venner og familie, siger Jeppe Vejrup.

De blev hurtigt udsolgt, og da var det, at de for alvor fik troen på projektet. Det var på tide at udvide både varesortimentet og antallet af distributører. I dag har de to iværksættere over 700 forskellige varenumre på hylderne, ligesom de har haft mere end 50.000 glade kunder.

Annonce

Kunder i Sverige

- Igennem hele forløbet har vi været villige til at løbe en risiko. Vi måtte investere vores private opsparinger til indkøb af varer, og vi måtte ofre al vores fritid. Til at begynde med havde vi et lager i en kammerats garage, hvor vi mødtes hver morgen for at pakke dagens forsendelser. Det gjorde vi inden, vi skulle møde på arbejde som fuldtidsansatte i den anden webshop. Efter fyraften, mødtes vi igen i garagen og videreudviklede vores koncept og hjemmesiden. I dag har vi et større lager i Søndergade i Vejen, og herfra har vi arbejdet på fuld tid siden maj 2017, siger Alexander Gabelgaard.

Markedsføringen er noget, de to iværksættere har lagt stor vægt på - først og fremmest på Facebook og Instagram. Og det har virket. Der gik ikke længe, før de fik travlt med at pakke ind og at sende mærkevaretøj til kunder i hele landet. Senest kunder fra Sverige også meldt sig.

Nu håber Jeppe Vejrup og Alexander Gabelgaard, at de kan inspirere andre til at tage chancen og blive iværksættere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce