Annonce
Varde

Unge iværksættere på vej frem: Fodboldkammerater og kolleger vil opføre typehuse

Jonas Jepsen og Morten Gravesen er klar til at bygge huse. Foto: Morten Nielsen
De har kendt hinanden i en årrække. Nu går to unge tømrere sammen om at opføre typehuse, men med hvert deres selskab.

Varde/Nørre Nebel/Outrup: De har spillet fodbold på samme hold, de har været kolleger i en byggevirksomhed, og inden længe vil de sammen bygge typehuse.

Jonas Jepsen, 28 år, og Morten Gravesen, 25 år, stiftede hver især i efteråret et anpartsselskab. Jonas' anpartsselskab hedder Jysk Kvalitetsbyg, og Mortens anpartsselskab hedder Triton Byg. De to selskaber skal i samarbejde bygge typehuse, og den første opgave er snart i hus.

Jonas og Morten har hidtil arbejdet sammen i byggefirmaet Arco med hjemsted i Outrup, og her kom de ind i typehusbranchen. Begge er de uddannede tømrere.

- Vi har spillet fodbold sammen i Blaabjerg, siger Morten Gravesen, der bor i Varde med sin kæreste, men stammer fra Nørre Nebel.

Jonas Jepsen er ud af en landmandsfamilie i Outrup, hvor forældre og søskende er selvstændige.

- Jeg har altid drømt om selv at blive selvstændig, og skal det være, så skal det være nu, siger Jonas Jepsen, der lige som Morten bor i Varde.

Han har en kæreste, men der er ingen børn - endnu.

Annonce

Indskudskapital

  • Man skal mene det alvorligt for at etablere et anpartsselskab.
  • Der skal skydes 40.000 kroner ind i et sådant selskab.
  • Indskudskapitalen er så blot én af etableringsomkostningerne for de to unge iværksættere.

Venner i fritiden

De to er venner i fritiden og har i en del tid talt om at blive selvstændige. Det er sket i god forståelse med deres snart tidligere arbejdsgiver, Arco.

For Jonas og Morten er ikke helt færdige i Arco. De arbejder stadig delvist for deres tidligere arbejdsgiver i en overgangsordning. Så mister firmaet ikke to medarbejdere på én gang, og Jonas og Morten har i den første tid som selvstændige faste indtægter.

De to har en kontrakt med HusCompagniet om at levere færdige typehuse, og inden længe har de to nystiftede selskaber den første ordre. De er blevet stillet i udsigt, at det bliver i nærområdet omkring Varde, Esbjerg eller Vejen, men det er endnu ikke helt på plads.

Mere frit med to selskaber

Vil de unge iværksættere så lade deres to selskaber gå sammen om et fælles firma?

- Det er ikke planen, siger Morten.

- Vi står mere frit med hvert vores selskab, siger Jonas.

Men de stoler på hinanden, og de vil være sammen om kontrakterne på opførelse af typehuse.

De venter altså endnu på den rigtige første opgave fra HusCompagniet, som har en arkitekt, der tegner typehusene. Det behøver de to iværksættere ikke at tænke på.

De kender hinanden fra fodbold og arbejdspladsen. Jonas Jepsen og Morten Gravesen har hver især etableret et anpartsselskab, men vil arbejde sammen. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce