Annonce
Aabenraa

Unge Jonathan fangede sin sommerferieørred

Jonathan Let fra Tinglev havde lystfiskerheldet med sig, da han brugte sit fiskekort til Mjøls Lystfiskeri. PR Foto

Rødekro: I forbindelse med sommerferieaktiviteter for skoleelever i Aabenraa Kommune var der også mulighed for at vælge en tur med fiskestangen i Mjøls Lystfiskeri i Rødekro.

Og da sommerferien ikke er helt forbi endnu gjorde Jonathan Let fra Tinglev brug af sit fiskekort til Mjøls Lystfiskeri. Det gav fisk på krogen og fisken var stor nok til aftensmaden.

- Vi har været med i et par år nu, og er en del af sommerferieaktiviteterne, der arrangeres af Aabenraa Kommune, siger Thomas Heisel, der er indehaver af Mjøls Lystfiskeri.

Her er man glad for at de unge mennesker vælger at bruge noget af deres fritid ude i det fri. Fanger de også en fisk, så er det helt perfekt, siger Thomas Heisel.

Mjøls Lystfiskeri i Rødekro består af to søer med ørreder, og har åbent året rundt fra solopgang til solnedgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce