Annonce
Aabenraa

Unge kastede med sten fra bro: Vægter fik smadret forruden

Den var en gangbro som denne på Camma Larsen-Ledets Vej på Høje Kolstrup, at der tidligt mandag morgen blev kastet med sten og fyret bomberør af. Foto: Google Maps
En gruppe unge mennesker fyrede tidligt mandag morgen bomberør af og kastede med sten fra en bro på Høje Kolstrup. En vægter blev ramt.

Høje Kolstrup: Det gik helt galt, da en vægter fra Kley's Vagttjeneste i Sommersted klokken 03.30 mandag morgen blev kaldt ud til Høje Kolstrup Skole tæt ved Aabenraa, hvor en tyverialarm var gået i gang. Det viste sig at være en falsk alarm, men da vægteren fra vagttjenesten var i gang med at skrive en rapport, blev han pludselig omringet af seks-syv unge mennesker, der var mellem 15 og 18 år gamle og iført hættetrøjer.

- De unge mennesker forsøger at provokere min vægter, og de fyrer også bomberør af mod bilen, siger Johannes Kley, der er indehaver af Kley's Vagttjeneste.

Det lykkedes vægteren at køre fra stedet, men da han kører under en gangbro på Camma Larsen Ledets Vej, står den samme gruppe unge på broen og fyrer bomberør af mod bilen, og der bliver også kastet med sten.

- Der er en sten, som rammer bilen og smadrer forruden, men der sker heldigvis ikke noget med vægteren, siger Johannes Kley.

Annonce

Der er en sten, som rammer bilen og smadrer forruden, men der sker heldigvis ikke noget med vægteren.

Johannes Kley, indehaver af Kley's Vagttjeneste

Politiet bliver tilkaldt

Vægteren stopper op efter at være blevet ramt af stenen, og han vælger naturligvis at ringe til politiet. Da ordensmagten i form af to betjente ankommer, står de unge mennesker stadig på broen, og politiet vælger derfor at tilkalde forstærkning.

- Da forstærkningen kommer, er de unge forsvundet, siger Johannes Kley, der er lidt chokeret over, at politiet ikke turde gribe ind i første omgang.

Det er ikke første gang, at Kley's Vagttjeneste har problemer på Høje Kolstrup. For en måneds tid siden løb en vægter ind i lignende problemer, og det huer ikke Johannes Kley.

- Jeg frygter, at der er et parallelsamfund på vej på Høje Kolstrup, hvor danske værdier og kultur ikke bliver respekteret, siger han.

Ifølge politiet er der lidt usikkerhed omkring, hvad der er årsagen til den smadrede rude. I døgnrapporten står der, at det skyldes en fodbold, men det kan Johannes Kley ikke få til at passe.

- Min vægter siger, at det var en sten, og den blev også fundet, siger han.

Politiet vil selvfølgelig gerne i kontakt med de unge mennesker.

- De var iført sort tøj og sorte hætter trukket ned foran ansigtet. De talte dansk med mellemøstlig accent, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce