Annonce
Aabenraa

Unge kastede med sten fra bro: Vægter fik smadret forruden

Den var en gangbro som denne på Camma Larsen-Ledets Vej på Høje Kolstrup, at der tidligt mandag morgen blev kastet med sten og fyret bomberør af. Foto: Google Maps
En gruppe unge mennesker fyrede tidligt mandag morgen bomberør af og kastede med sten fra en bro på Høje Kolstrup. En vægter blev ramt.

Høje Kolstrup: Det gik helt galt, da en vægter fra Kley's Vagttjeneste i Sommersted klokken 03.30 mandag morgen blev kaldt ud til Høje Kolstrup Skole tæt ved Aabenraa, hvor en tyverialarm var gået i gang. Det viste sig at være en falsk alarm, men da vægteren fra vagttjenesten var i gang med at skrive en rapport, blev han pludselig omringet af seks-syv unge mennesker, der var mellem 15 og 18 år gamle og iført hættetrøjer.

- De unge mennesker forsøger at provokere min vægter, og de fyrer også bomberør af mod bilen, siger Johannes Kley, der er indehaver af Kley's Vagttjeneste.

Det lykkedes vægteren at køre fra stedet, men da han kører under en gangbro på Camma Larsen Ledets Vej, står den samme gruppe unge på broen og fyrer bomberør af mod bilen, og der bliver også kastet med sten.

- Der er en sten, som rammer bilen og smadrer forruden, men der sker heldigvis ikke noget med vægteren, siger Johannes Kley.

Annonce

Der er en sten, som rammer bilen og smadrer forruden, men der sker heldigvis ikke noget med vægteren.

Johannes Kley, indehaver af Kley's Vagttjeneste

Politiet bliver tilkaldt

Vægteren stopper op efter at være blevet ramt af stenen, og han vælger naturligvis at ringe til politiet. Da ordensmagten i form af to betjente ankommer, står de unge mennesker stadig på broen, og politiet vælger derfor at tilkalde forstærkning.

- Da forstærkningen kommer, er de unge forsvundet, siger Johannes Kley, der er lidt chokeret over, at politiet ikke turde gribe ind i første omgang.

Det er ikke første gang, at Kley's Vagttjeneste har problemer på Høje Kolstrup. For en måneds tid siden løb en vægter ind i lignende problemer, og det huer ikke Johannes Kley.

- Jeg frygter, at der er et parallelsamfund på vej på Høje Kolstrup, hvor danske værdier og kultur ikke bliver respekteret, siger han.

Ifølge politiet er der lidt usikkerhed omkring, hvad der er årsagen til den smadrede rude. I døgnrapporten står der, at det skyldes en fodbold, men det kan Johannes Kley ikke få til at passe.

- Min vægter siger, at det var en sten, og den blev også fundet, siger han.

Politiet vil selvfølgelig gerne i kontakt med de unge mennesker.

- De var iført sort tøj og sorte hætter trukket ned foran ansigtet. De talte dansk med mellemøstlig accent, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce