Annonce
Aabenraa

Unge kastede med sten fra bro: Vægter fik smadret forruden

Den var en gangbro som denne på Camma Larsen-Ledets Vej på Høje Kolstrup, at der tidligt mandag morgen blev kastet med sten og fyret bomberør af. Foto: Google Maps
En gruppe unge mennesker fyrede tidligt mandag morgen bomberør af og kastede med sten fra en bro på Høje Kolstrup. En vægter blev ramt.

Høje Kolstrup: Det gik helt galt, da en vægter fra Kley's Vagttjeneste i Sommersted klokken 03.30 mandag morgen blev kaldt ud til Høje Kolstrup Skole tæt ved Aabenraa, hvor en tyverialarm var gået i gang. Det viste sig at være en falsk alarm, men da vægteren fra vagttjenesten var i gang med at skrive en rapport, blev han pludselig omringet af seks-syv unge mennesker, der var mellem 15 og 18 år gamle og iført hættetrøjer.

- De unge mennesker forsøger at provokere min vægter, og de fyrer også bomberør af mod bilen, siger Johannes Kley, der er indehaver af Kley's Vagttjeneste.

Det lykkedes vægteren at køre fra stedet, men da han kører under en gangbro på Camma Larsen Ledets Vej, står den samme gruppe unge på broen og fyrer bomberør af mod bilen, og der bliver også kastet med sten.

- Der er en sten, som rammer bilen og smadrer forruden, men der sker heldigvis ikke noget med vægteren, siger Johannes Kley.

Der er en sten, som rammer bilen og smadrer forruden, men der sker heldigvis ikke noget med vægteren.

Johannes Kley, indehaver af Kley's Vagttjeneste

Politiet bliver tilkaldt

Vægteren stopper op efter at være blevet ramt af stenen, og han vælger naturligvis at ringe til politiet. Da ordensmagten i form af to betjente ankommer, står de unge mennesker stadig på broen, og politiet vælger derfor at tilkalde forstærkning.

- Da forstærkningen kommer, er de unge forsvundet, siger Johannes Kley, der er lidt chokeret over, at politiet ikke turde gribe ind i første omgang.

Det er ikke første gang, at Kley's Vagttjeneste har problemer på Høje Kolstrup. For en måneds tid siden løb en vægter ind i lignende problemer, og det huer ikke Johannes Kley.

- Jeg frygter, at der er et parallelsamfund på vej på Høje Kolstrup, hvor danske værdier og kultur ikke bliver respekteret, siger han.

Ifølge politiet er der lidt usikkerhed omkring, hvad der er årsagen til den smadrede rude. I døgnrapporten står der, at det skyldes en fodbold, men det kan Johannes Kley ikke få til at passe.

- Min vægter siger, at det var en sten, og den blev også fundet, siger han.

Politiet vil selvfølgelig gerne i kontakt med de unge mennesker.

- De var iført sort tøj og sorte hætter trukket ned foran ansigtet. De talte dansk med mellemøstlig accent, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce