Annonce
Vejen

Unge kvinder fra Vejen vinder regionsmesterskab: - Vi er helt i chok

Mia Harsdorf, der bor i Sønder Hygum, og Sif Amalie Kær Ellund Nielsen, som stammer fra Brørup, blev torsdag den 13. januar kåret som vinderne, da region syds mesterskab i Sosu Skills løb af stablen i Esbjerg. Foto: Thomas Rytter
Mia Harsdorf og Sif Amalie Kær Ellund Nielsen, som begge er ansat i Vejen Kommune, blev torsdag kåret som regionsmestre i sosu-skills.

Uddannelse: Vejen Kommune kan nu prale af at have de to dygtigste sosu-elever i Region Syddanmark ansat.

Mia Harsdorf, der bor i Sønder Hygum, og Sif Amalie Kær Ellund Nielsen, som stammer fra Brørup, blev nemlig torsdag den 13. januar kåret som vinderne, da region syds mesterskab i Sosu Skills løb af stablen i Esbjerg.

Sammen har de vundet konkurrencen, hvor der bliver dystet i discipliner som pleje, omsorg, hygiejne, medicinhåndteringogkommunikation. Det fortæller Sosu-skolen i Esbjerg i en pressemeddelelse.

Annonce

Mia og Sif, der begge er i gang med uddannelsen som social- og sundhedsassistent, kæmpede mod fire andre hold fra SOSU Fyn og SOSU Syd, og er naturligvis både glade og stolte over sejren:

- Vi er helt i chok, vi havde slet ikke lige set den komme. Jeg forstår det stadig ikke rigtig, det er så vildt, sagde en lettet Sif Kær Ellund Nielsen lige efter sejren.

- Det gik godt. Jeg var ikke så nervøs, og vi udnyttede ventetiden inden vi skulle på scenen rigtig godt. Jeg havde ingen fornemmelse af det, da jeg gik af scenen, der var jeg bare lettet. Men vi havde forberedt og planlagt meget på forhånd, og det hjalp rigtig meget, forklarer Sif om oplevelsen.

I månederne op til mesterskabet har pigerne gennemgået et intenst forberedelsesforløb med støtte fra to lærere fra SOSU Esbjerg, står der i pressemeddelelsen fra skolen.

Danmarksmesterskabet venter

Der venter nu nogle måneders pause, inden Sif og Mia tager hul på forberedelserne til Danmarksmesterskaberne i Skills, der finder sted i Høng, Kalundborg til april 2022.

- Det bliver en kæmpe oplevelse og så fedt med sådan en udfordring – det udvikler mega-meget fagligt og personligt. Og det giver så stor en stolthed. Nu skal vi bare træne en masse og sørge for at lære så meget som muligt inden DM, forklarer Mia, der, ligesom Sif, bliver færdig med sin uddannelse som social- og sundhedsassistent til sommer.

SOSU Skills er en del af DM i Skills, hvor de dygtigste elever fra landets erhvervsuddannelser kæmper om at blive danmarksmestre inden for lige netop deres fag.


De vandt

Mia Harsdorf bor i Sønder Hygum, Vejen Kommune. Hun er ansat ved Vejen Kommune.

Sif Amalie Kær Ellund Nielsen bor i Esbjerg. Hun er fra Brørup og er ansat i Vejen Kommune.


Mia Harsdorf, der bor i Sønder Hygum, og Sif Amalie Kær Ellund Nielsen, som stammer fra Brørup, blev nemlig torsdag den 13. januar kåret som vinderne, da region syds mesterskab i Sosu Skills løb af stablen i Esbjerg. Foto: Thomas Rytter
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Tønder For abonnenter

På størrelse med 3000 fodboldbaner: Virksomhed vil forsyne stort set hele Sønderjylland med gigantisk solcellepark

Sønderborg

Svend kæmper mod Lærkevejs huller: - Den dårligst vedligeholdte vej vest for Uralbjergene

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Vejen

Trist rekord: Her så man mindst til solen og fik mest regn i 2021

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Aabenraa

Boligsalget sætter endnu engang rekord: Tyskere er vilde med at flytte til Aabenraa

Aabenraa For abonnenter

Tysk par er faldet perfekt til i Hostrupskov: - Naboerne kom med blomster efter få dage

Haderslev

Konservativ opsang: - Stop den discountbutik. Det bliver området ikke kønnere af

Annonce