Annonce
Esbjerg

Unge med særlige behov: 50 års arbejde for Ligeværd markeres i Esbjerg

Esbjerg: Landsforeningen Ligeværd fylder 50 år, og i Esbjerg markerer man jubilæet onsdag 21. august med et arrangement i lokalerne i Finsensgade 11.

Lokalt er der i Esbjerg to forskellige aktive foreninger under Ligeværd: En forældreforening og en ungdomsklub for unge med særlige behov - henholdsvis Lokalforening Ligeværd Sydvestjylland og Unge For Ligeværd Sydvest.

Ungdomsklubben for de 18-30 årige med særlige behov drives af frivillige. Forældreforeningen arbejder med emner, der har betydning for borgere med særlige behov - som uddannelse, beskæftigelse, boligsituation, fritidstilbud og forsørgelse.

Landsforeningen hed oprindelig "Landsforeningen til støtte af sent udviklede".

I løbet af de 50 år er "sinker" blevet til "sent udviklede" og i dag til "unge med særlige behov". Men Ligeværd konkluderer selv, at der fortsat er fortsat en stor gruppe børn, unge og voksne, der har brug for at nogen taler deres sag og støtter deres forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce