Annonce
Esbjerg

Unge musikere fik overrakt stort beløb efter frivillig indsats

Poul Krebs var hovednavnet til Musik på Engen i Ribe, hvor medlemmer af Riamuf hjalp til. Det har arrangørerne fra Danhostel og Ribe Fritidscenter sat pris på ved at donere 10.000 kr. til Riamuf. Arkivfoto: Bo Maimburg
10.000 kroner er rullet Riamufs vej efter en stor, frivillig indsats ved Ribes to store musikarrangementer Musik i Engen og Queen Machine - begge dele arrangeret af Danhostel Ribe og Ribe Fritidscenter.

Ribe: Amatørmusikerforeningen Riamuf har endnu engang fået en donation til færdiggørelsen af deres lokaler.

Denne gang kom pengene fra Danhostel Ribe og Ribe Fritidscenter, der glædede sig over at kunne overrække 10.000 kr. til de unge musikere.

Der er dog blevet arbejdet for beløbet, da Riamuf har hjulpet Danhostel Ribe med sommerens "Musik på Engen" og senest Ribe Fritidscenter med arrangementet med Queen Machine.

- Det er virkelig fedt, at de har villet indgå i samarbejdet, og minderne kommer strømmende tilbage da jeg selv var i deres alder og var en del af Riamuf. Dengang var det Julerock, Å-festival, Sensommerrock og påskerock, vi brugte tiden på og da jeg stod med "Musik på Engen", var det mest naturlige at række ud efter Riamuf. De tog imod invitationen og var en kæmpe hjælp med at få arrangementet op at stå, fortæller Claus Pedersen, Danhostel, i en pressemeddelelse om donationen.

Annonce
Kopibandet Queenmachine var en kæmpesucces, da de i november gav koncert i Ribe Fritidscenter, hvor medlemmer af amatørmusikerforeningen Riamuf hjalp frivilligt til. Arkivfoto: Ole Lauridsen

Ikke i tvivl

Riamuf har de seneste år arbejdet på at forbedre deres lokaler til glæde for deres medlemmer og de oplever samtidig at medlemstallet er stigende. De nyrenoverede lokaler giver endnu bedre mulighed for at tilgodese medlemmerne, men også at præsentere flere og bedre musikarrangementer for de unge i byen.

Ribe Fritidscenter er ligeledes begejstrede for samarbejdet, og er stolte over at kunne støtte de unge i byen, der ikke nødvendigvis dyrker idræt i centret.

Der har til de to arrangementer været fem til seks medlemmer fra Riamuf, som har hjulpet med at få arrangementerne. Og de stiller gerne op igen.

- Da vi fik henvendelsen fra Danhostel om at være med til at skabe Musik på Engen, var vi ikke i tvivl. Det er en del af det at være musiker at se, hvordan et arrangement bliver til, og da vi samtidig går med planer om at realisere et større arrangement til sommer, var det værdifuldt for vores frivillige at tage del i større koncerter som til både "Musik på Engen" og Queen Machine, siger bestyrelsesmedlem Casper Ørvad Silber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Hul igennem til ny vandrutsjebane

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce