Annonce
Indland

Unge skød fodbold og fyrværkeri mod bil i Aabenraa

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En gruppe drenge mellem 14 og 17 år står angiveligt bag episode, hvor en vagtmand fik knust forruden.

Forruden blev ødelagt, da en fodbold tidligt mandag ramte en bil på Camma Larsen-Ledets Vej I Aabenraa, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Den hvide bold blev kastet ned fra en bro over vejen ved Høje Kolstrup Skole. Det skete omkring klokken 04 mandag morgen. Bilens forrude revnede.

Efter episoden med bolden blev der affyret fyrværkeri mod bilen. Politiet oplyser, at man efterfølgende har fundet bomberør på stedet.

En gruppe drenge - fem-seks stykker, lyder det fra politiet - er set på stedet. De beskrives som værende i alderen 14 til 17 år. De var iført mørkt tøj og hættetrøjer.

Ifølge JydskeVestkystens netavis, jv.dk, gik det ud over en vægter fra Kleys vagttjeneste. Han blev kaldt til området, da en tyverialarm gik klokken halv fire.

Alarmen var falsk, men da han var i færd med at skrive rapport om hændelsen, blev han passet op af en gruppe drenge, skriver jv.dk.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce