Annonce
Debat

Unge skal lære om samfund og sundhed

Annonce

Læserbrev: Kendskab til mad, søvn, sex, motion og familiedannelse. Det er helt centrale elementer i et hvert menneskes liv. Fem emner, som desværre er meget lavt prioriteret. Det samme gælder kendskab til alkohol, tobak og stoffer. Det var derfor med stor glæde, at vi i Radikale Venstre modtog Pernille Rosenkrantz-Theil svar i efteråret på hvilke tiltag hun som børne- og undervisningsministeren vil igangsætte i forhold til at styrke kendskabet til sundhed, seksualundervisning og familiekundskab. Ministeren oplyste på daværende tidspunkt, at hun var klar til at evaluere Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab lige efter nytår.

Men der er nu gået otte måneder siden ministeren gjorde opmærksom på, at hun er opmærksom på, at der er behov for at følge op på de store udfordringer på området. Den manglende evaluering kan ikke begrundes med CORONA.

Sex & Samfund er rigtig dygtige til at formidle deres viden på sexualområdet. Sundhedsplejen kan give viden om mad, søvn, kærlighed, nærvær, tryghed og accepten af forskellighed.

Pædagoger og lærere kan på den måde få rigtig god hjælp af andre faggrupper, hvis de ønsker det. Udfordringen er imidlertid, at vi fortsat mangler en evaluering af undervisningen.

Vi har derfor brug for at der sker noget nu for at forbedre eleverne ordentligt til ungdoms og voksenlivet. Derfor er vi klar til at følge Sex & Samfunds kritik at sexualundervisningen op, så vi kan styrke de unges kendskab på området. Men også på de andre områder, som vi har nævnt, er der brug for at de unge får øget indsigt. Kun på den måde kan vi forebygge livsstilssygdomme og sikre de unge en voksenliv i harmoni. Derfor vil jeg rejse sagen igen i Folketinget med kontakt til undervisningsministeren inden jeg stopper som barselsvikar 1. august. Desuden vil skubbe på, at der bliver afsat penge til Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i de kommende finanslovsforhandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce