Annonce
Nordtyskland

Unge skal stadig studere meget på nettet

Specielt for de nye studerende er det vigtigt at være fysisk til stede på uddannelsesstederne og møde såvel medstuderende som undervisere, understreger fagfolk.
Annonce

FLENSBORG: På grund af coronaepidemien vil den digitale undervisning fortsat komme til at spille en stor rolle på de videregående uddannelser i Slesvig-Holsten i det kommende semester. Også i det efterfølgende vintersemester vil aktiviteterne på nettet være en betydelig del af studierne. Det vurderer Gabriele Gillessen-Kaesbach, der er rektor for universitetet i Lübeck. Her udgjorde netundervisning og digitale seminarer 80 procent af aktiviteterne før sommerferien.

- Men efterhånden kommer der flere aktiviteter, hvor de studerende skal være fysisk til stede. Specielt nye studerende har behov for det. Personlige møder mellem mennesker er uundværlige, mener Slesvig-Holstens undervisnings- og videnskabsminister, Karin Prien, der advarer mod visioner om rent digitale, videregående uddannelser.

Det skriver nyhedsbureauet DPA.

På visse studier som medicin og kemi kan dele af undervisningen slet ikke gennemføres, hvis de studerende ikke kan møde op på universitetet.

- Meget af den praktiske undervisning kommer til kort, hvis man kun ser tingene blive udført, men ikke selv prøver dem. De færreste ville nok lade sig behandle af en læge, der aldrig har rørt ved en patient, men kun set på en skærm, hvordan man kan gøre, siger Ilka Parchmann, der er stedfortrædende rektor på universitetet i Kiel til nyhedsbureauet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce