Annonce
112

Unge stak af: Brandfolk måtte slukke rester af molotovcocktail ved skole

Der blev ringet 112, da unge kastede en molotovcocktail mod en regnvandsrist torsdag aften på Højmosen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix


Lyng: Nogle unge mennesker valgte torsdag ved 19-tiden at kaste en hjemmelavet molotovcocktail ned fra et tag på en bygning på Erritsø Fællesskoles afdeling på Højmosevej.

- Meldingen lød på brand i et fritliggende skur, men da vi kom til stedet kunne vi se, at det var en molotovcocktail, som var blevet kastet ned på en regnvandsrist, så der slog flammer op fra regnvandsbrønden, fortæller indsatsleder for Trekantbrand Christine Fischer.

Da brandfolkene kom frem, var der vidner på stedet, som kunne fortælle, at de havde set nogle unge kaste flasken.

- Vi lod politiet om at gå ind i den del af sagen. Vi koncentrerede os om at slukke flammerne i brønden, for det dannede så meget varme, at pvc-røret i brønden var begyndt at smelte, siger Christine Fischer.

Politiet gik en tur i området for at forsøge at lokalisere de eksperimenterede unge.

- Vi fandt nogle kraftige stykker brunt glas lige omkring regnvandsristen, så mit bedste bud er, at de har eksperimenteret med at lave en molotovcocktail, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];