Annonce
112

Unge stak af: Brandfolk måtte slukke rester af molotovcocktail ved skole

Der blev ringet 112, da unge kastede en molotovcocktail mod en regnvandsrist torsdag aften på Højmosen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix


Lyng: Nogle unge mennesker valgte torsdag ved 19-tiden at kaste en hjemmelavet molotovcocktail ned fra et tag på en bygning på Erritsø Fællesskoles afdeling på Højmosevej.

- Meldingen lød på brand i et fritliggende skur, men da vi kom til stedet kunne vi se, at det var en molotovcocktail, som var blevet kastet ned på en regnvandsrist, så der slog flammer op fra regnvandsbrønden, fortæller indsatsleder for Trekantbrand Christine Fischer.

Da brandfolkene kom frem, var der vidner på stedet, som kunne fortælle, at de havde set nogle unge kaste flasken.

- Vi lod politiet om at gå ind i den del af sagen. Vi koncentrerede os om at slukke flammerne i brønden, for det dannede så meget varme, at pvc-røret i brønden var begyndt at smelte, siger Christine Fischer.

Politiet gik en tur i området for at forsøge at lokalisere de eksperimenterede unge.

- Vi fandt nogle kraftige stykker brunt glas lige omkring regnvandsristen, så mit bedste bud er, at de har eksperimenteret med at lave en molotovcocktail, siger indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce