Annonce
Billund

Unge Vesti er klar til endnu en sæson på F4-banerne

Frederik Vesti er i gang med at forberede sæsonen med tests for Van Amersfoort Racing. Første løb bliver 13.-15. april på Oschersleben. Privatfoto

Frederik Vesti har tænkt sig at vinde den tyske F4-serie. Hans hollandske team tror på ham - og det gør hans sponsorer også.

Filskov: Det 16-årig racing-talent Frederik Vesti fra Filskov har forlænget sin kontrakt med det hollandske top team Van Amersfoort Racing. Det har været Frederik Vestis drøm at fortsætte for Van Amersfoort Racing, siden han debuterede for teamet sidste år i den tyske F4 serie.

Serien regnes som en af de stærkeste junior kategorier, og serien vil i denne sæson have nogle af historiens største racerfamilier repræsenteret. Frederik Vesti er således oppe mod flere gange verdensmester i F1 Emmerson Fittipaldi's barnebarn, Enzo Fittipaldi og Michael Schumacher's nevø, David Schumacher.

- At jeg har valgt endnu et år i den tyske F4 serie skyldes, at jeg sidste år kom sent fra start uden forberedelse til sæsonen, fordi jeg ikke kunne finde de fornødne penge i god tid forud for sæsonen. Min far måtte vælge at sælge sin gård for at få det til at lykkes lige inden sæsonstart. I år er situationen en helt anden. Jeg er i fuld gang med at teste. Teamet ser mig som deres mesterskabskandidat, og jeg forventer intet mindre af mig selv, fortæller Frederik Vesti i en pressemeddelelse.

Annonce

En dyr drøm er opfyldt

At kunne skrive under med et topteam har endnu engang krævet en stor kapital tilførsel.

- At drømme om det bedste team på så tidligt stadie af min karriere er én ting. Men at finde pengene til at realisere sin drøm er en helt anden historie. Jeg har oplevet en utrolig indsats og vilje til at hjælpe mig fra danske virksomheder og forretningsfolk, som jeg aldrig havde troet var mulig. Jeg er bare så glad og taknemmelig, siger Frederik Vesti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce