Annonce
Aabenraa

Unge vil gerne have familien med i svømmehallen

Tinglev Svømmehal blev i fjor renoveret for mere end syv millioner kroner, så det er tre gode svømmehaller, Aktiv Aabenraa driver, og som gerne skal bruges endnu mere, end de allerede bliver. Arkivfoto: Karin Riggelsen/Nordschleswiger

Aktiv Aabenraa har en række bud på nye aktiviteter i de tre kommunale svømmehaller. Men det skal ske i samråd med brugerne, så Aktiv Aabenraa-leder opfordrer til at møde op til møde torsdag.

Aabenraa: Når Aabenraa Kommune nu har tre fine svømmehaller i Rødekro, Bov og Tinglev, skal de da også gerne bruges så meget som overhovedet muligt.

Men hvad er det egentlig, borgerne gerne vil have?

Det satte Aktiv Aabenraa, der driver svømmehallerne og de kommunale haller, sig for at finde ud af. Derfor blev der lige efter sommerferien sat en spørgeskemaundersøgelse i gang med spørgsmål som "Hvorfor bruger du ikke svømmehallen? Og hvis du gør: Hvad kan blive bedre? Er der nogle aktiviteter, du savner?"

Nu er der blevet kigget nærmere på svarene, og torsdag aften i Tinglev-Hallen vil lederen af Aktiv Aabenraa, Pia Paustian, fremlægge, hvad undersøgelsen har vist.

Torsdagens møde

Torsdagens "info og inspirationsforum", som Aktiv Aabenraa har kaldt mødet, finder sted i Tinglev-Hallen kl. 19-21. Der kræves ingen tilmelding, men hvis man vil sikre sig en sandwich, skal man på forhånd melde sig til via aabenraa.nemtilmeld.dkForud for mødet kan man i øvrigt komme en gratis tur i Tinglev Svømmehal. Kl. 18-18.45 er der Åben Hal, hvor der vil være mulighed for blandt andet at prøve aquabike, yoga i vand og vandpolo.

Hvad med åbningstiderne?

- Når det kommer til rengøring og service, er brugerne faktisk meget tilfredse, men de udfordrer os på, om den offentlige åbningstid nu også dækker behovet, siger Pia Paustian, der glæder sig over, at der også er kommet en række gode idéer til, hvad man kan lave af nye aktiviteter.

Undersøgelsen har været delt op i to - en for elever fra 6.-10. klasse og en for alle andre. Og den for de unge har givet et lidt overraskende svar.

- Det viser sig, at de unge gerne vil i svømmehallen, hvis de bare har en at følges med eller at kunne lave noget sammen med deres familie, forklarer lederen af Aktiv Aabenraa, der håber, at der torsdag vil komme nogle bud på, hvad det så kunne være af aktiviteter.

Annonce

Jo flere, jo bedre

Hun understreger, at selv om mødet foregår i Tinglev, så handler det altså ikke kun om Tinglev Svømmehal, selv om det er her, der lige nu er flest ledige timer.

- Det vil være rigtigt fint, hvis der både kommer foreningsfolk og almindelige borgere, for det er godt at få rystet posten og set på tingene med friske øjne. Vi har trukket otte punkter ud af undersøgelsen, som vi synes, der skal arbejdes videre med, og det kan jo være, vi er så heldige, at der er nogle foreninger, der siger "det her går vi hjem og arbejder videre med", mens vi selv må løfte andre opgaver, siger Pia Paustian.

Aktiv Aabenraa er i øjeblikket ved at styrke organisationen. Der søges derfor både en ny bademester og en teknisk servicemedarbejder, der skal være med til at sikre den videre udvikling af kommunes både våde og tørre tilbud.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Efterforskning af død 50-årig fundet i fjorden er stadig i gang: Nu er manden blevet obduceret

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Sydjylland

Coronaepidemien ser ud til at være i vækst: Men smitten står stort set stille i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Esbjerg For abonnenter

Eks-EfB’er fik en idé: Nu lancerer sønnen og hans ven satsning med rabatkuponer på telefonen

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Annonce