Annonce
Læserbrev

Ungeklimaråd i Kolding kommune

Annonce

Læserbrev: Med tilblivelse af ungeklimarådet i Kolding kommune venter ”alle” spændt på, hvad og hvilke ideer, i hvilken virkelighed denne gruppe kan tilfører Kolding kommune samt indbyggerne noget brugbart.

Hvad har bragt vores samfund hertil - hvorfor og hvordan er Danmark blevet en del af den rigeste verden, den korte udgave, fordi vi har brugt de menneskelige ressourcer optimal. Alt handler om udvikling, optimering, uddannelse, sundhed, omsorg samt meget andet, som vi i hverdagen tager for givet og derfor næppe registrerer.

De første signaler jeg er gjort bekendt med (gennem pressen) går mere på gruppemedlemmernes personlige oplevelser og holdninger til eks. et rygestop. Dette vil straks kunne måles og mærkes i egen krop, jeg/andre vil aldrig oplever klimaændringer af den vej. Men det tæller på en anden bane, nemlig - forbrugsafhængighed barometeret, som er den direkte årsag til klimadebatten.

Jeg kan nemt frygte, at ungeklimarådets tilblivelse vil blive gjort med ”ført” hånd. ”Store” guruer vil formulere strategien, og dermed bliver de unge mennesker rene statister i endnu en fordrejet klima debat.

Jeg vil gerne invitere ungeklimarådet på en tur til Stubbum, hvor et klimaprogram er under udformning. Under navnet: Klima pleje. Første del af projektet er opgravning af vejgrøfter langs vejnettet, så vi forebygger oversvømmelser forårsaget af blokeringer af aftrækket. Arbejdet foregår bæredygtigy, klima skånsom og ikke mindst sundt for krop & sjæl - nemlig med skovl og spade.

I forbindelser med den fysiske kontakt med naturen kommer der en masse viden, som blandt andet går på eksempelvis flere landmænd pløjer langt ud over egen skel og dermed ødelægger den sparsomme natur, der stadig er vild.

Turen til Stubbom skal naturligvis foregå Co2 neutral, nemlig på cykel. Pressen er hermed inviteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce