Annonce
Læserbrev

Ungeklimaråd i Kolding kommune

Læserbrev: Med tilblivelse af ungeklimarådet i Kolding kommune venter ”alle” spændt på, hvad og hvilke ideer, i hvilken virkelighed denne gruppe kan tilfører Kolding kommune samt indbyggerne noget brugbart.

Hvad har bragt vores samfund hertil - hvorfor og hvordan er Danmark blevet en del af den rigeste verden, den korte udgave, fordi vi har brugt de menneskelige ressourcer optimal. Alt handler om udvikling, optimering, uddannelse, sundhed, omsorg samt meget andet, som vi i hverdagen tager for givet og derfor næppe registrerer.

De første signaler jeg er gjort bekendt med (gennem pressen) går mere på gruppemedlemmernes personlige oplevelser og holdninger til eks. et rygestop. Dette vil straks kunne måles og mærkes i egen krop, jeg/andre vil aldrig oplever klimaændringer af den vej. Men det tæller på en anden bane, nemlig - forbrugsafhængighed barometeret, som er den direkte årsag til klimadebatten.

Jeg kan nemt frygte, at ungeklimarådets tilblivelse vil blive gjort med ”ført” hånd. ”Store” guruer vil formulere strategien, og dermed bliver de unge mennesker rene statister i endnu en fordrejet klima debat.

Jeg vil gerne invitere ungeklimarådet på en tur til Stubbum, hvor et klimaprogram er under udformning. Under navnet: Klima pleje. Første del af projektet er opgravning af vejgrøfter langs vejnettet, så vi forebygger oversvømmelser forårsaget af blokeringer af aftrækket. Arbejdet foregår bæredygtigy, klima skånsom og ikke mindst sundt for krop & sjæl - nemlig med skovl og spade.

I forbindelser med den fysiske kontakt med naturen kommer der en masse viden, som blandt andet går på eksempelvis flere landmænd pløjer langt ud over egen skel og dermed ødelægger den sparsomme natur, der stadig er vild.

Turen til Stubbom skal naturligvis foregå Co2 neutral, nemlig på cykel. Pressen er hermed inviteret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce