Annonce
Kolding

Ungerne lagde Tinka-kortene på bordet til store byttedag: Sjældne nissehue-kort var hurtigt væk

Søskendeparret Cathrine og Camilla Schelde var til Tinka-byttedag i Vamdrup Kino, hvor  ungerne kunne bytte samlekortene fra familiejulekalenderen Tinka og Kongespillet. Foto: Peter Leth-Larsen
De sjældne nissehue-kort var hurtigt væk, da Vamdrup Kino lørdag bød inden for til byttedag med samlekortene fra familiejulekalenderen Tinka og Kongespillet, der kører på TV 2.

Vamdrup: Der gik ikke mange minutter, efter dørene var slået op, før de fire nissehue-kort var væk. SuperBrugsen i Vamdrup havde doneret en stor kasse med kort, hvor der altså var fire nissehue-kort, og ungerne scannede lynhurtigt bunkerne, og en af de heldige var Johanne Refsgaard, ni år, der kun manglede bonuskortet.

- Det er et meget sjældent kort. Man kan faktisk få udleveret en Tinka-hue, når man har kortet. Men det er jeg ikke interesseret i. Jeg vil bare have kortet. Jeg interesserer mig faktisk mest for kortene. Det er virkelig dejligt, at samlingen nu er komplet, siger Johanne Refsgaard, der har mere end 500 samlekort tilovers, så nu vil hun hjælpe hendes venner, så deres samlebog kan blive fyldt op.

Hun har ikke været så optaget af selve julekalenderen på tv, men kortene har fanget hendes interesse, og det har betydet, at alle bedsteforældre har samlet kort ind, når de har handlet i Coop-butikkerne.

- Nu glæder jeg mig bare til at komme hjem og sætte nissehue-kortet ind, siger Johanne Refsgaard.

Ideen til byttedagen fik Henrik Jørgensen, der er frivillig i Vamdrup Kino. Han havde på Facebook-gruppen Vamdrup opdaget, at der var mange forældre, der på vegne af deres børn søgte samlekort.

- På et tidspunkt kom der utrolig mange opslag omkring de her samlekort med Tinka, og så fik jeg ideen. Vi skulle ikke bruge salen i dag, og Vamdrup Kino vil også gerne være mere end bare et sted, hvor du ser film, siger Henrik Jørgensen.

Annonce

- På et tidspunkt kom der utrolig mange opslag omkring de her samlekort med Tinka, og så fik jeg ideen. Vi skulle ikke bruge salen i dag, og Vamdrup Kino vil også gerne være mere end bare et sted, hvor du ser film

Henrik Jørgensen, frivillig i Vamdrup Kino

På højde med juleaften

Det er TV 2, der har lanceret samlekortene til familiejulekalender Tinka og Kongespillet, og i samarbejde med Coop bliver samlekortene uddelt i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen hver gang, der handles for 100 kroner.

Den seneste måned har Per Schelde, der var til byttedag med døtrene Cathrine, syv år, og Camilla, fem år, handlet lidt mere i SuperBrugsen end til daglig. Og naboer og venner har også hjulpet til, så mappen kunne blive fyldt med de 50 forskellige kort.

- De har virkelig være utålmodige her til morgen. De skulle bare af sted. Jeg havde på forhånd lavet en liste over de kort, de manglede. Men de kunne med det samme se, hvilke kort de manglede. Fem minutter så var mapperne fyldte, siger Per Schelde.

De manglede dog bonuskortet, det med nissehuen.

- Det ville vi gerne have. Men der er vist ikke flere, siger Cathrine, der lyder meget ærgerlig.

- Jeg tror, det ville være på højde på juleaften, hvis de fik nissehuen, siger Per Schelde.

Johanne Refsgaaard, ni år, var en af de heldige, der fik det meget sjældne nissehue-kort. Det var det sidste kort hun manglede i sin mappe. Foto: Peter Leth-Larsen
SuperBrugsen i Vamdrup havde doneret en stor kasse med kort til byttedag i Vamdrup Kino. Derudover kunne børnene selv bytte kort med hinanden. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];