Annonce
Sport

Ungt damehold skal genvinde EM-guld til Danmark

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Der er blevet sat navne på de badmintonspillere, der skal forsvare de danske farver ved EM for hold.

Cheftræneren for det danske badmintonlandshold, Kenneth Jonassen, har sat navne på de spillere, der skal forsvare det guld, som Danmark vandt ved EM for hold sidste år.

- Vi har udtaget to hold, som vi først og fremmest mener er stærke nok til at genvinde titlerne, siger Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Landstræneren håber, at spillerne på damesiden kan tilegne sig vigtig mesterskabserfaring, som man kan drage nytte af i fremtiden.

- Det er et ungt damehold, vi har udtaget, som vi håber kan være med til at danne grundstammen for et dansk damelandshold flere år frem, siger han.

Dameholdet består af singlespiller Julie Dawall, Line Christophersen, Line Kjærsfeldt og Mia Blichfeldt, mens Alexandra Bøje, Amalie Magelund, Freja Ravn, Maiken Fruergaard, Mette Poulsen og Sara Thygesen skal repræsentere Danmark i double.

På herresiden skal Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen, Rasmus Gemke og Viktor Axelsen repræsentere Danmark i single.

Anders Skaarup, Frederik Søgaard, Kim Astrup, Mathias Boe, Mads Conrad-Petersen skal spille double. Carsten Mogensen, der ikke rejser med til Frankrig, er på standby.

EM for hold spilles i uge syv i Liévin i Frankrig og bliver sidste stop i landsholdsregi, inden Thomas og Uber Cup 2020 løber af stablen på hjemmebane i Aarhus i midten af maj.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelse fra Badminton.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce