Annonce
Sport

Ungt ishockeytalent på vej mod verdens bedste liga

Frederik Dichow er på vej mod NHL. Foreløbig er næste karriestop Malmø. Arkivfoto: Jacob Schultz
Målmand Frederik Dichow fra Vojens Ishockeyklub er blevet draftet af Montreal Canadiens fra NHL. Det er aldrig før sket for en VIK-spiller.

VOJENS: Det unge målmandstalent fra Vojens Ishockeyklub, Frederik Dichow, er godt på vej mod en karriere i verdens bedste isliga, National Hockey League.

Ved NHL entry draft, der er et årligt møde, hvor hver deltagende ishockeyklub i NHL udvælger retten til tilgængelige amatørishockeyspillere, blev Frederik Dichow draftet af Montreal Canadiens, der spiller sine hjemmekampe i Montreal.

- Der findes ikke noget større end at blive draftet til NHL. Det er kæmpestort for Frederik, men også for VIK, talentarbejdet i klubben og vores samarbejdspartnere. Det er aldrig før sket for en klub som vores, siger sportschefen i VIK, Erik Petersen.

- Frederik kommer nu til at være rollemodel for andre unge i VIK. Det er virkelig svært at få armene ned, tilføjer Erik Petersen.

Annonce

Bedste VM-målmand

At Frederik Dichow er draftet af Montreal Canadiens betyder, at ingen andre klubber i NHL må skrive kontrakt med ham i de næste to år.

Foreløbig venter der ham en karriere i svensk ishockey. VIK-talentet har en aftale med Malmö Redhawks, hvor han i den kommende sæson skal spille på U20-holdet.

- Frederik Dichow er et af Danmarks største talenter. Han har en fin måde at læse spillet på, men frem for alt reagerer han og redder pucke, har Malmös målmandstræner, Henning Sohlberg, udtalt til internetmediet faceoff.dk.

Frederik Dichow var også med på det danske U18-landshold, der i april vandt bronze i Frankrig. Her blev han kåret til VM-turneringens bedste målmand.

Den måske kommende NHL-spiller er i disse dage i Canada, hvor han deltager i en rookie camp.

I ishockeytermer er man rookie til og med den sæson, hvori man spiller sin 25. NHL-kamp.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce