Annonce
Esbjerg

Ungt par åbner café i Nørregade

Kæresteparret Peter Kronborg Højen og Charlotte Helene Damberg har pustet nyt liv i caféen ved Hovedbiblioteket i Nørregade. Foto: Dorthe Lodberg
Der er kommet nye forpagtere bag disken i caféen ved Hovedbiblioteket i Nørregade.
Annonce

Esbjerg: Han er seks uger fra at være færdigudlært kok, og hun har med en baggrund som serviceøkonom arbejdet som restaurantchef på en af byens store kæderestauranter. Sammen har kæresteparret Charlotte Helene Damberg og Peter Kronborg Højen pustet nyt liv i caféen ved Hovedbiblioteket i Nørregade.

Nørre19, har de døbt frokostrestauranten, som de med alle deres sparepenge og god hjælp fra familien har fået på benene på kun en måned. De underskrev forpagteraftalen med Esbjerg Kommunes Biblioteker i midten af oktober, og forrige mandag slog de dørene op for første gang.

- I forbindelse med min kokkeuddannelse gennemførte jeg er innovationsforløb her på caféen, hvor vi arbejdede med forskellige arbejdsmodeller og koncepter, og det var i den forbindelse, at jeg hørte, at de manglede en forpagter. Jeg skyndte mig hjem for at fortælle Charlotte om idéen. Det var fredag, og mandag mødtes vi med bibliotekschefen, så det er gået hurtigt, fortæller Peter Kronborg Højen.

Selvom Nørre19 deler adresse med Hovedbiblioteket er der tale om selvstændig virksomhed, der fungerer på almindelige markedsvilkår.

Lokalerne

Lokalerne er Hovedbibliotekets, men caféen er en selvstændig virksomhed. Den fungerer på almindelige markedsvilkår. Den har gennem de seneste ti år haft forskellige forpagtere og navne.

Frem til 2008 var det Reva Center Esbjerg, der drev caféen. I marts 2010 overtog Esbjerg Produktionsskole lokalerne og åbnede Café Ydun, der senere blev til Cafeteket. Den lukkede i marts 2018, da skolen, der senere samme år gik konkurs, kom i økonomiske vanskeligheder.

Senest har lokalerne huset Café Libri, der lukkede i efteråret.

Annonce

Fra cafeteria til restaurant

Menukortet indeholder forskellige café-klassikere som stjerneskud, nachos, burger, sandwich og smørrebrød. Der er børnemenu til de mindste, og Nørre19 står også for mødeforplejningen til bibliotekets konferencelokaler. På sigt vil de også gerne kunne tilbyde frokostordninger til de omkringliggende virksomheder.

- Vi har store planer for vores lille frokostrestaurant, men vi skal lige i gang. Lokalerne har fået en ny, rustik indretning, og vi arbejder benhårdt på at komme fri af cafeteria-traditionerne, hvor gæsterne skal komme op til baren for at bestille og betale. Vi betjener gerne ved bordene, og vi har også netop fået vores alkoholbevilling, så vi kan servere øl eller vin til maden, siger Charlotte Helene Damberg.

Hun klarer baren og betjeningen, mens Peter Kronborg Højen står i køkkenet.

Nørre19 har åben alle hverdage klokken 09.00-15.30. På sigt håber de også at kunne holde åben om lørdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce