Annonce
Trekantområdet

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

Valentina Demiraj er direktør for Sundplejen ApS, som siden 2017 har leveret hjemmepleje i Haderslev Kommune. Selskabet valgte at byde ind på opgaven i Fredericia Kommune og vandt opgaven med den laveste pris. Hun fastholder, at prisen er realistisk og påpeger, at den er højere end prisen, selskabet får i Haderslev Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Sundhedsplejen ApS har de seneste to år leveret privat hjemmepleje i Haderslev Kommune til en lavere pris, end de har udsigt til at få i Fredericia. Ordren over fire år skønnes at have en værdi af 115 mio. kr., og det hænger fint sammen, fastslår plejefirmaets direktør.

Fredericia: Den nye spiller på hjemmeplejemarkedet i Fredericia Sundhedsplejen ApS afviser at have tilbudt hjemmepleje til dumpingpris i udbudsrunden.

- Vi får en højere pris end vi får i Haderslev Kommune, hvor vi har leveret de seneste to år og har en god forretning. Selvfølgelig byder vi ikke bare en pris ud, men lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed, siger direktør for Sundhedsplejen ApS Valentina Demiraj.

Der er endnu ikke skrevet kontrakt mellem Sundhedsplejen ApS og Fredericia Kommune, men direktøren har fået besked på, at hendes firma har vundet opgaven, der ifølge udbudsmaterialet har en anslået værdi på 115 mio. kroner.

- Kan du sige noget om, hvordan I forestiller jer at gribe opgaven an?

- Ikke før vi har kontrakten endeligt i hus. Det mener jeg vi skal have på plads først, siger Valentina Demiraj.

Annonce

Vi får en højere pris end vi får i Haderslev Kommune, hvor vi har leveret de seneste to år og har en god forretning. Selvfølgelig byder vi ikke bare en pris ud, men lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed.

Direktør for Sundhedsplejen ApS Valentina Demiraj.

Positiv egenkapital

I dag leverer Sundhedsplejen ApS hjemmepleje i fritvalgsordningen i Haderslev Kommune og er på vej til at etablere afdeling i Aarhus.

Da opgaven i Fredericia kom i udbud i september, valgte selskabet at byde ind.

For at byde skulle selskaberne kunne dokumentere, at de i det senest afsluttede regnskabsår havde en omsætning på mindst 10 mio. kroner inden for praktisk bistand, personlige plejeopgaver døgnet rundt, samt udvalgte delegerede sygeplejeydelser til borgere.

Desuden skulle selskabet have en positiv egenkapital og positiv soliditetsgrad.

Det er ikke muligt i selskabets regnskab at se total omsætningen, men bruttooverskuddet i regnskabsåret 2017/18 udgjorde godt otte millioner kroner og egenkapitalen var på knap 2,5 mio. kroner.

Fra Horsens til Haderslev

Valentina Demiraj etablerede sig i første omgang i Horsens, hvor selskabet var en af seks leverandører af privat hjemmepleje. Selskabet droslede imidlertid ned og rykkede aktiviteterne til Haderslev, hvor Sundplejen ApS blev etableret i 2017, og siden har leveret privat hjemmepleje.

Ifølge udbudsmaterialet har virksomheden tilbudt at løse opgaverne praktisk bistand, pleje og sygeplejeydelser i henholdsvis dag- og aftentimerne til 297 kroner til 455 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce