Annonce
Billund

Unicef anerkender Billund som Danmarks første børnevenlige by og kommune

40 lande er i dag repræsenteret blandt Unicefs Børnevenlige Byer og Kommuner. Senest Billund, der foreløbig er den eneste danske by. Pressefoto
Billund Kommune er kommet i fornemt selskab med byer, kommuner og lokalsamfund i hele verden, når kommunen som den første i Danmark bliver anerkendt af FN, som børnevenlig by og kommune.
Annonce

Billund: - Jeg har ventet i spænding på dette øjeblik, for selvfølgelig skal vi have børnevenlige byer i Danmark, og jeg er simpelthen så stolt og glad på hele FN's, Unicefs og Billund Kommunes vegne. Byen har virkeligt kastet sig ind i at gøre endnu mere for kommunens børn, så det er så fortjent, at en by, der i forvejen har et kæmpe fokus på børn og som i snart 10 år har været Børnenes Hovedstad, bliver Danmarks første børnevenlige by, siger Karen Hækkerup, generalsekretær i Unicef i en pressemeddelelse.

For Billund Kommune ligger anerkendelsen som et naturligt næste skridt. Byen har i snart 100 år samlet viden om leg og læring, sat børn øverst på dagsordenen, og i forbindelse med udfoldelsen af visionen om at være Børnenes Hovedstad senest lyttet og inddraget børn i kommunen, for at finde ud af, hvordan byen bliver endnu mere børnevenlig.


I Unicef sætter vi reel inddragelse af børn meget højt, og derfor er børnene i kommunen hele udgangspunktet for projektet - det skal ses fra deres perspektiv.

Karen Hækkerup, generalsekretær i Unicef


- Billund Kommune har siden 2010 haft visionen om at være Børnenes Hovedstad, og vi har gennem alle årene haft et helt særligt fokus på at skabe gode rammer for læring gennem leg, samskabelse og børns vilkår i det hele taget. Derfor er Unicef-kåringen på samme tidspunkt både en naturlig fortsættelse og en kæmpe anerkendelse af dette arbejde, siger Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune.

Annonce

Børn og unge inddraget

Forud for kåringen af Billund, er der blevet udarbejdet en analyse og handlingsplan for børns rettigheder sammen med børnene - og den handlingsplan er nu gennemført, og derfor kan byen og kommunen få titlen som Børnevenlig By og Kommune. 40 lande er i dag repræsenteret blandt Unicefs "Børnevenlige Byer og Kommuner".

- Jeg forventer og håber, at når Billund Kommune bliver anerkendt, så følger andre kommuner efter. Jeg forventer, at vi ikke er de eneste, siger Maria Madsen, der en af de unge fra Billund kommune, som allerede fra start i 2018 har været inddraget i Børnevenlig By og Kommune-Initiativet.

- I Unicef sætter vi reel inddragelse af børn meget højt, og derfor er børnene i kommunen hele udgangspunktet for projektet - det skal ses fra deres perspektiv. Og det må vi sige, Billund Kommune virkelig har taget til sig og inddraget børnene - det har været en fornøjelse at være vidne til, siger Karen Hækkerup.

Unicefs Børnevenlige Byer

  • Siden 1996 har Unicefs Børnevenlige Byer hjulpet byer, kommuner og større samfund over hele verden til at opfylde rettigheder for børn med afsæt i FN's Børnekonvention.
  • Børnevenlige Byer udgør et globalt netværk, der forbinder interessegrupper, som ønsker at gøre deres byer mere børnevenlige. Samarbejdet gør interessegrupper og kommuner i stand til i fællesskab at skabe sikrere, renere og mere robuste byer og samfund, som det er attraktivt for børn at bo og leve i.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce