Annonce
Kolding

Unik beklædning klar til salg på Designskolens julebazar: Fem designstuderende står bag

Sofie Hermansen (t.v) og Flora Ihlemann (t.h) er to ud af de fem designere, som står bag den nytænkende vest, som kan købes på weekendens julebazar. Her er de selv iført designet. Privatfoto: Mathilde Mørk
Fredag og lørdag kan man opleve 125 små boder til Designskolens julebazar, og der vil man blandt andet kunne finde håndlavede veste, som er lavet ud af genbrugsstof og produceret af fem designstuderende.

Kolding: I weekenden stiller Designskolen Kolding 125 små boder op, hvor nuværende og tidligere elever disker op med håndlavede ting og sager, som besøgende kan købe. Man vil kunne købe en masse forskelligt - blandt andet plakater, tøj, sæber, smykker og julepynt.  Anledningen er den årlige julebazar, som i år bliver holdt den 26. og 27. november.

Temaet for årets julebazar er "The Galaxy of Christmas", så Designskolen vil være pyntet op med udsmykning, der afspejler rummet.

Dog har eleverne haft frit spil i forhold til, hvad de medbringer til julebazaren. Og det har fem førsteårsstuderende nydt godt af. De fem piger Mathilde Mørk, Sofie Hermansen, Silke Mølgaard, Mathilde Nilsson og Flora Ihlemann kommer til at sælge bæredygtige veste lavet ud af genbrugsstof, som de har arbejdet på i to en halv måned op til julebazaren.

Annonce

Sammenhold

Det er første gang, pigerne er med til julebazaren, og de håber selvfølgelig på, at deres produkt bliver vel modtaget. For det er faktisk et projekt, de allerede fandt på, da de lige var startet på Designskolen.

- Det startede med, at vi lige var startet på Designskolen sammen, og så spiste vi aftensmad sammen og snakkede om, at det kunne være sjovt at lave noget, fortæller pigerne.

Vesten er lavet ud af stof, som pigerne sammen har fundet i blandt andet genbrugsbutikker. Det er vigtigt for dem, at deres design er bæredygtigt. Privatfoto: Mathilde Mørk

Vestene er inspireret af en kjole, som Silke Mølgaard havde lavet på samme måde, og det blev alle pigerne inspireret af, og derfor faldt valget på netop dette produkt. Og så gik pigerne ellers i gang med at lave vestene, og det har bragt dem tættere sammen.

- Vi snakkede lige om, at vi også har gjort det lidt for at blive venner, fordi vi jo lige var startet på en uddannelse, og vi var alle sammen flyttet til Kolding fra forskellige steder. Så vi har dyrket venskabet lidt, mens vi lavede det, siger Sofie Hermansen.

Annonce

Glæder sig

Alle pigerne ser frem til weekendens julebazar, for de er alle enige om, at julemarkeder er hyggelige, og så er det jo bare en bonus, når man kan gøre det sammen med sine venner.

Og selvom den stigende coronasmitte også kommer til at påvirke julebazaren i form af tjek af coronapas og ekstra afstand mellem gæsterne, så er pigerne ikke bange for, at der kommer færre besøgende, for de har hørt, at interessen stadig er meget stor.

Julebazar på designskolen

  • Designskolen Koldings julebazar kan opleves den 26. og 27. november på selve Designskolen.
  • Den 26. november er julebazaren åben fra kl. 14.00 til 19.00 og den 27. november fra kl.11 til 17.
  • Der er sørget for god afstand mellem boderne og håndsprit, og der skal vises coronapas ved ankomst.
  • Julebazaren fordeler sig i år på tre etager, og pigernes veste kan findes på 2. etage under navnet Søvnlyst.
Annonce
Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Vejen

Flere af de nye boliger midt i Brørup er reserveret

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Annonce