Annonce
Vejen

Unikafigurer og keramiske serier sat til skue

Indehaver af Design Classique Tonny W. Wollensen byder velkommen til åbningen af kunstudstillingen.
Op mod 100 gæster var på besøg hos Design Classique i Jels, da udstillingen med kunstneren Lene Kersting åbnet.
Annonce

Jels: De var der ikke på én gang. Men op i nærheden af 100 gæster var i løbet af dagen på besøg i de rummelige lokaler hos Design Classique i Jels, da udstillingen med værker af den lokale kunstner Lene Kersting blev åbnet.

Design Classique er kendt for deres køb og salg af nye og brugte møbelklassikere fra kendte danske arkitekter såsom Wegner og Arne Jacobsen. Indehaver Tonny W. Wollensen bød velkommen til gæsterne, og Lene Kersting og var glad for at kunne præsentere keramik og billedkunst sammen med deres møbelklassikere.

Selve udstillingen omfatter et udvalg af unikafigurer og keramiske serier, der er skabt i Lene Kerstings eget værksted i Jels. Hun arbejder især med unik, skulpturel keramik, der ofte har en symbolsk betydning. På udstillingen er der både større keramiske kunstværker samt serier af mindre figurer, og relieffer der egner sig som udsmykning på husmure - ude eller inde. Desuden udstiller hun også en række store oliemalerier i klare farver og enkelt udtryk.

Yduns æbler er nogle af Lene Kerstings udstillede værker.
Annonce

Skulpturelle objekter

De fleste forbinder nok keramik med brugskunst. Krukker, vaser, potter, krus og kopper, der godt kan se smukke ud i både form og farve, men som alle har en funktion. De kan bruges til noget. Anderledes er det her, værkerne er langt overvejende figurative og kan ikke umiddelbart bruges til noget i en funktionel forstand. De er i bund og grund skulpturelle objekter. Eksempler er de keramiske æbler. De ser umiddelbart meget æbleagtige ud omend væsentligt større end dem, der kan købes hos grønthandleren.

Bag den umiddelbare genkendelighed lurer en dybere betydning. Ofte er figurerne lettere eller meget stiliserede, og de kan minde om de objekter, som fortidige civilisationer skabte for at sikre jagtlykken eller formilde guderne, så der ikke blev tørke eller hungersnød. Det er værker der både er genkendelige og appellerer til fantasien på en helt anden måde end ”normal” keramik.

Omkring 100 gæster var dagen igennem på besøg hos Design Classique på åbningsdagen. Foto: Martin Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce