Annonce
Sønderborg

Universe åbner med et brag

Konkurrencer og masser af nyheder er klar på Universe, som åbner dørene den 8. april.

Sønderborg: Når Universe den 8. april kl. 10 åbner dørene til 2017- sæsonen, vil det være med det største nyhedsprogram i 10 år. Til hver af de fem store nyheder vil der i løbet af dagen være masser af ekstra oplevelser. De første 100 børn, som tør klatre op og gennemfører den 11 meter høje Sky Trail klatrebane er der en Universe-medalje. De første 50 gæster, der går igennem Virtual Reality oplevelsen får deres helt egen VR brille til mobilen.

I den nye 360 Fulldome biograf kan man om eftermiddagen opleve Lars Petersen fra Orion planetariet, der fortæller om solsystemet. På dagen kan alle børn deltage i en gratis workshop omkring Universet og solsystemet. Til de mindre gæster, der vil tage en tur i de nye elbiler for første gang, vil der være konkurrencer i løbet af dagen. Allerede op til parken åbner officielt kl. 10 vil der ved indgangen være vaskeægte kinesisk TAI CHI opvisning, som kan opleves og senere på dagen prøves for dem der har lyst.

-Vi er naturligvis meget spændte på og stolte over, at kunne slå dørene op til et så fantastisk og stort nyhedsprogram. Vi håber at vore gæster får en fornemmelse af, at vi kan tilbyde noget til alle aldersgrupper og dermed begejstre børn og unge endnu mere for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri, udtaler direktør i Universe Torben Kylling Petersen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce