Annonce
Sønderborg

Universe og historiecenter er usikre på sæsonåbning i påsken

Historiecenter Dybbøl Banke og Universe havde en rigtig god højsæson i 2020, da mange danskere holdt ferie i Danmark. Arkivfoto: André Thorup
Regeringens genåbningsplan giver udendørs kulturinstitutioner lov til at åbne fra 1. marts. Oplevelsesparken Universe og Historiecenter Dybbøl Banke undersøger, om det betyder, de kan åbne i slutningen af marts som planlagt.

Nordals/Dybbøl: I oplevelsesparken Universe arbejdes der på at gøre klar til parkens 16. sæson, som er planlagt til at begynde lørdag den 27. marts.

Om parken rent faktisk åbner på det planlagte tidspunkt, skal parkens ledelse kigge på den kommende tid. Regeringens genåbningsplan giver udendørs kulturinstitutioner som zoologiske haver og Legoland mulighed for at genåbne fra 1. marts. Publikum skal fremvise en negativ corona-test, som er højst 72 timer gammel.

- Vi kan konstatere, udendørs kulturinstitutioner må åbne under nogle betingelser, som vi ikke helt har sat os ind i endnu. Vi har brug for at forstå hvilke betingelser, der er og i hvor stort omfang, det drejer sig om. Det skal vi bruge nogle dage på, siger Universes direktør Torben Kylling Petersen.

Parken melder ud i næste uge, om der åbnes som planlagt i påskeferien. Torben Kylling Petersen regner med, at Universe defineres som en udendørs kulturinstitution. Parken har dog også indendørs udstillinger og spisesteder.

- Vi skal finde ud af, hvilke dele af vores samlede aktiviteter, som vi må åbne. Ud fra det skal vi vurdere, om parken skal åbnes, eller om vi skal vente til en større genåbning af samfundet, siger Torben Kylling Petersen.

Annonce

Håber på Dybbøl Banke

Også Historiecenter Dybbøl Banke har sæsonåbning lørdag den 27. marts. Her håber centerleder Bjørn Østergaard på at åbne som planlagt.

- Genåbningsplanen, der blev fremlagt onsdag, er da et fremskridt. Måske kommer der yderligere åbninger om en måneds tid. Jeg ved ikke, om vi betegnes som en udendørs kulturinstitution, da vi har indendørs og udendørs aktiviteter. Men vi håber stadigvæk, siger Bjørn Østergaard.

Både Universe og historiecentret måtte sidste år udskyde sæsonåbningen. Universe fik omkring 124.000 besøgende, som er et fald på 12 procent. 1864-centret fik 62.000 besøgende i løbet af 2020. Besøgstallet ligger normalt på omkring 50.000.

- Vi regner med en god højsæson igen i år. Men skolebesøgende i foråret er stort set væk. Vi har normalt mellem 7000 til 8000 skolelever på besøg, men skolerne har travlt med at indhente det tabte på undervisningen, siger Bjørn Østergaard.


Jeg ved ikke, om vi betegnes som en udendørs kulturinstitution, da vi har indendørs og udendørs aktiviteter. Men vi håber stadigvæk.

Bjørn Østergaard, centerleder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce