Annonce
Sønderborg

Universe vinder pris for bedste temapark og museum

I 2019 åbner Universe op for forlystelsen Film Studio, hvor man få lov at lege skuespiller og videoklipper. Pressefoto: Universe

Parken Universe på Nordals slår både Botanisk Have København og Experimentarium i Hellerup, når det gælder om at få den højeste vurdering hos DanCenters feriegæster. Det betyder nu, at Universe kan kalde sig Danmarks bedste temapark og museum.

Annonce

Sønderborg: I DanCenters årlige kåring af de danske attraktioner, har Universe Science Park vundet prisen som Danmarks bedste temapark og museum 2019.

I 2018 oplevede Universe den bedste sæson i ti år, set på antallet af besøgende. Parken havde over 128.000 børn og voksne på besøg i deres åbningstid fra påske til efterårsferien.

Den nye titel og det stigende besøgstal kan skyldes, at parken gennem de seneste år har åbnet op for nye oplevelser og aktiviteter, mener administrerende direktør i Universe, Torben Kylling Petersen.

- Den her pris kommer på et dejligt tidspunkt, hvor vi synes, at vi har fornyet parken og bragt nye oplevelser til vores gæster. Så vi kan kun være glade for, at vores gæster har kåret os til denne pris, fortæller Torben Kylling Petersen.

Universe har blandt andet åbnet en indendørs boldfabrik, fyldt med udfordringer til hele familien. En udendørs klatrebane i 11 meters højde. Og så har parken investeret i den største samling af Virtual Reality-oplevelser i Danmark.

Parken vil fortsætte udvidelserne med flere aktiviteter i 2019. For eksempel skal en kulisse fra filmen I Krig & Kærlighed bruges til en oplevelse, hvor man kan prøve kræfter med skuespil og videoredigering.

Annonce

Gæsternes bedømmelse

Det er 7.400 danske og tyske feriegæster hos DanCenter, som har besluttet vinderne af de flotte titler.

Gæsterne blev bedt om at nævne de attraktioner, de har besøgt, og give dem karakterer fra 1-5.

De ni vindere blev de attraktioner, som har fået det højeste karaktergennemsnit blandt feriegæsterne.

Vinderne er altså dem med den bedste vurdering, og ikke nødvendigvis dem med flest stemmer.

Parken Universe på Nordals har fået det højeste karaktergennemsnit i kategorien: Bedste temapark og museum.

I samme kategori er både Botanisk Have København og Experimentarium i Hellerup nomineret, men det var altså Universe, der løb med sejren.

Universe fik et gennemsnit på 4,26 ud af 5 blandt feriegæsterne hos DanCenter.

Tre af de ni vindere i DanCenters kåring blev attraktioner i Sydjylland.

Givskud Zoo har bundet titlen som bedste dyrepark og zoo i Danmark, mens Legoland er kåret som den bedste forlystelsespark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce