Annonce
Sønderborg

Universe vinder pris for bedste temapark og museum

I 2019 åbner Universe op for forlystelsen Film Studio, hvor man få lov at lege skuespiller og videoklipper. Pressefoto: Universe

Parken Universe på Nordals slår både Botanisk Have København og Experimentarium i Hellerup, når det gælder om at få den højeste vurdering hos DanCenters feriegæster. Det betyder nu, at Universe kan kalde sig Danmarks bedste temapark og museum.

Sønderborg: I DanCenters årlige kåring af de danske attraktioner, har Universe Science Park vundet prisen som Danmarks bedste temapark og museum 2019.

I 2018 oplevede Universe den bedste sæson i ti år, set på antallet af besøgende. Parken havde over 128.000 børn og voksne på besøg i deres åbningstid fra påske til efterårsferien.

Den nye titel og det stigende besøgstal kan skyldes, at parken gennem de seneste år har åbnet op for nye oplevelser og aktiviteter, mener administrerende direktør i Universe, Torben Kylling Petersen.

- Den her pris kommer på et dejligt tidspunkt, hvor vi synes, at vi har fornyet parken og bragt nye oplevelser til vores gæster. Så vi kan kun være glade for, at vores gæster har kåret os til denne pris, fortæller Torben Kylling Petersen.

Universe har blandt andet åbnet en indendørs boldfabrik, fyldt med udfordringer til hele familien. En udendørs klatrebane i 11 meters højde. Og så har parken investeret i den største samling af Virtual Reality-oplevelser i Danmark.

Parken vil fortsætte udvidelserne med flere aktiviteter i 2019. For eksempel skal en kulisse fra filmen I Krig & Kærlighed bruges til en oplevelse, hvor man kan prøve kræfter med skuespil og videoredigering.

Annonce

Gæsternes bedømmelse

Det er 7.400 danske og tyske feriegæster hos DanCenter, som har besluttet vinderne af de flotte titler.

Gæsterne blev bedt om at nævne de attraktioner, de har besøgt, og give dem karakterer fra 1-5.

De ni vindere blev de attraktioner, som har fået det højeste karaktergennemsnit blandt feriegæsterne.

Vinderne er altså dem med den bedste vurdering, og ikke nødvendigvis dem med flest stemmer.

Parken Universe på Nordals har fået det højeste karaktergennemsnit i kategorien: Bedste temapark og museum.

I samme kategori er både Botanisk Have København og Experimentarium i Hellerup nomineret, men det var altså Universe, der løb med sejren.

Universe fik et gennemsnit på 4,26 ud af 5 blandt feriegæsterne hos DanCenter.

Tre af de ni vindere i DanCenters kåring blev attraktioner i Sydjylland.

Givskud Zoo har bundet titlen som bedste dyrepark og zoo i Danmark, mens Legoland er kåret som den bedste forlystelsespark.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce