Annonce
Esbjerg

Universitet og erhvervsliv skal tiltrække store projekter: Ny profil skal sætte turbo på den grønne omstilling i Esbjerg

Nikolaos Montesantos fra AAU i Esbjerg har i sin ph.d.-afhandling arbejdet med, hvordan CO2 kan anvendes til at opgradere bioolie, så olien kan få en bredere anvendelse. Foto: Camilla Kristensen
Aalborg Universitet Esbjerg vil satse benhård på grøn forskning. Det viser universitets nye signaturprofil for forskningen på det store uddannelsescenter i Esbjerg. Den grønne profil går i spænd med de seneste meldinger fra politisk side om, at grøn omstilling skal øverst på dagsordenen i Esbjerg.
Annonce

Esbjerg:   Det lokale erhvervsliv og myndighederne kan drage nytte af Aalborg Universitet stor afdeling i Esbjerg nu vil fokusere på grøn forskning.

Universitetet i Esbjerg vil bidrage markant til grøn omstilling med et  højt forskningsniveau, toprelevante uddannelser og samarbejde med lokale aktører.

En såkaldt grøn signaturprofil skal sikre forskning med øget fokus på aktiviteter inden for offshore-energi som f.eks. havvindmøller og inden for biobaseret energi og bio-materialer til eksempelvis fødevare- og medicinalindustrien.

-Grøn omstilling kræver ny viden, ny teknologi og nye kompetencer. Vi er overbeviste om, at vi med vores forskningsmiljøer og vores anerkendte ingeniøruddannelser kan gøre en stor positiv forskel. Men et stærkt AAU i Esbjerg kræver, at vi også samarbejder på tværs af universitet, erhvervsliv, kommune og region for at få maksimal effekt af vores forskning og uddannelser  siger Mogens Rysholt Poulsen i en pressemeddelelse.
Vi har en ambition om at tiltrække store projekter til Aalborg Universitet i Esbjerg.

Mogens Rysholt Poulsen, dekanHan er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU, der inviterer til endnu mere samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Universitetets forskning rettes mod  fremtidens behov for bæredygtige løsninger, og forskningsmiljøerne har brug for input om fremtidens vidensbehov og for samarbejdspartnere til forskningsprojekter, fortsætter Mogens Rysholt Poulsen.

- Vi har en ambition om at tiltrække store projekter til AAU i Esbjerg. Her står vi langt stærkere over for både danske og internationale fonde, hvis vi har en eller flere partnere med om bord  -  gerne både private og offentlige aktører. Det kræver, at flere investerer i forskning; ikke nødvendigvis økonomisk, men med tid og engagement, siger dekanen.

Annonce

Nu skal vi stå sammen

Borgmester, Jesper Frost Rasmussen bakker op om universitets initiation og glæder over det fornyede fokus, som AAU lægger for dagen i Esbjerg.

- I Esbjerg Kommune står den grønne omstilling øverst på dagsordenen. Jeg er overbevist om, at Aalborg Universitets proaktive tilgang til øget samarbejde med byens stærke erhvervsliv. Forskerne kan bidrage med viden og løsninger til den grønne omstilling, mens virksomhederne har visioner og ambitioner. Min opfordring er, at erhvervslivet tager positivt mod invitationen til øget samarbejdet med universitetet, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen

Annonce

Kickstart

Samarbejdet mellem AAU Esbjerg og byens erhvervsliv er allerede intensiveret. AAU har blandt andet i samarbejde med Business Esbjerg implementeret en jobgaranti, som sikrer ingeniørstuderende job efter studierne. Målet er flere studerende til byen og dermed et forbedret rekrutteringsgrundlag for byens virksomheder. I den kommende tid vil AAU tage initiativ til mere samarbejde.

- Vi har allerede holdt ét vellykket temamøde i efteråret med fokus på iværksætteri og innovation. I 2021 gentager vi succesen og inviterer til temamøder og lægger ud med et temamøde om offshore-energi i 2021, siger Mogens Rysholt Poulsen.

Virksomheder i området vil blive kontaktet af universitet, der præsenterer den nye signaturprofil og samarbejdsmuligheder.

Universitet har i øvrigt netop startet en ny uddannelse i Bioengineering, som er kommet godt fra start. Også indenfor efter- og videreuddannelse er der muligheder for samarbejde med erhvervslivet.

Fremtiden på universitetet: Vindenergi og biomasse

Aalborg Universitet Esbjergs nye profil indeholder aktiviteter inden for Offshore Energy (f.eks. vindenergi) og Biorefinery (bæredygtig forarbejdning af biomasse til biobaserede produkter og bioenergi).

”Elektronik og Data-kontrol understøtter de to kerneaktiviteter og for eksempel inspektion og service af offshore-installationer ved hjælp af robotter og droner.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce