Annonce
Sønderborg

Universitet opruster i Sønderborg: Vil etablere to nye uddannelser

I dag er det primært tekniske uddannelser, som eksempelvis ingeniør man kan tage på Alsion. Foto: Henrik Rath
I Sønderborg planlægger SDU at etablere en engelsksproget kandidatuddannelse i Statskundskab og opbygge en ny uddannelse indenfor Psykologi og Teknologi.

Sønderborg: Der er ikke kun UC Syd, som har planer om at skabe flere uddannelsesmuligheder i Sønderborg. Syddansk Universitet (SDU) opruster også i byen. Helt konkret planlægger SDU på Alsion at etablere en engelsksproget kandidatuddannelse i Statskundskab og opbygge en ny uddannelse indenfor Psykologi og Teknologi.

I Sønderborg udbyder SDU i dag en bred vifte af ingeniøruddannelser, europæiske studier, erhvervsøkonomi og kombinationsuddannelser med sprog og økonomi. Der er også mulighed for at følge de erhvervsøkonomiske HD-uddannelser. I 2019 blev Center for Industriel Elektronik indviet.

De nye uddannelser sker som led i en større plan, som SDU onsdag har indsendt til Uddannelses- og Forskningsministeriet, der præsenterer universitets bud på, hvordan det kan løse den bundne opgave i den politiske aftale ’Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark’ fra juni 2021.

Annonce

Alle landets universiteter er blevet pålagt at aflevere en institutionsplan, som skal forhandles på plads med de politiske partier i foråret. SDU's plan skitserer, hvordan man frem til 2030 kan reducere eller udflytte optaget af studerende i Odense med 10 procent svarende til 665 studiepladser.

Styrke campusbyerne

Cirka 20 procent af optaget på SDU er allerede i dag placeret uden for Odense i campusbyerne i Sønderborg, Slagelse, Kolding eller Esbjerg. Udover de nye uddannelser i Sønderborg foreslår SDU blandt andet også at flytte flere uddannelser fra det fynske og til Slagelse.

I Esbjerg vil SDU oprette en helt ny bachelor- og kandidatuddannelse i Jura fra 2023. Desuden flytter SDU allerede fra 2022 et antal pladser på kandidatuddannelsen i Medicin til Esbjerg og rykker kandidatuddannelsen i Idræt og sundhed – konkurrence- og eliteidræt til Esbjerg.

I Kolding forventer SDU at udflytte et større antal pladser på uddannelsen i Data Science, kandidatuddannelsen i Journalistik (Cand. Public) til Kolding samt akademiske overbygningsuddannelser i Klimatilpasning og Miljøkemi.


Annonce
Sønderborg For abonnenter

Barsk barndom med stoffer og svigt sendte Jeannet væk fra sin mor: - Jeg har taget skade som barn

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Tønder For abonnenter

På størrelse med 3000 fodboldbaner: Virksomhed vil forsyne stort set hele Sønderjylland med gigantisk solcellepark

Sønderborg

Svend kæmper mod Lærkevejs huller: - Den dårligst vedligeholdte vej vest for Uralbjergene

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Sønderborg

Ung smykkedesigner vender hjem til Sønderborg: Drømmen om egen butik går nu i opfyldelse

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejen

Trist rekord: Her så man mindst til solen og fik mest regn i 2021

Aabenraa For abonnenter

Tysk par er faldet perfekt til i Hostrupskov: - Naboerne kom med blomster efter få dage

Aabenraa

Boligsalget sætter endnu engang rekord: Tyskere er vilde med at flytte til Aabenraa

Annonce