Annonce
Esbjerg

Universitet vil lokke markante chefer fra hele Europa til Esbjerg: Arbejder på at udvide forskerordning

En stor succes med at uddanne Ph.d.-kandidater i Esbjerg bliver formentlig udviddet i fremtiden, og det kan have positiv effekt på både studiemiljøet i Esbjerg og selve byen. Foto: SDU
For seks år siden startede et samarbejde mellem Syddansk Universitet i Esbjerg og et af Tysklands førende universiteter, hvor markante ledere kan kombinere deres job med forskning i Esbjerg. Flere har allerede med stor succes været igennem programmet, og nu arbejder man på at gør det endnu større. Og netop det internationale samarbejde bliver afgørende, hvis Esbjerg skal vokse, mener Education Esbjerg.

Esbjerg: Gennem de seneste mange år har et af de helt store samtaleemner i Esbjerg været, hvordan byen kan vokse sig større og i højere grad komme på verdenskortet. En af de tilbagevendende løsninger er et øget fokus på byens studiemiljø og uddannelsesudbud, der gerne skulle få flere til at slå sig ned på vestkysten.

På Syddansk Universitet i Esbjerg har man også forsøgt at få flere til at vende blikket mod Esbjerg, og nu kan et af universitetets mange initiativer have vist sig at give pote. Gennem de seneste seks år har Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi samarbejdet med det anerkendte Hamburg School of Business Administration, og det har været med til at øge opmærksomheden på Syddansk Universitet.

Det unikke ved samarbejdet er, at det giver ledere mulighed for at gennemføre en Ph.d. i Esbjerg, mens man har et fuldtidsjob ved siden af. Senest har direktøren for Panoptikum, Hamborgs version af Londons vokskabinet, Madame Tussaud, gennemført forløbet, og nu håber man på at flere kan være på vej.

Annonce

- Vi drømmer om at udvide det, så vi kan få endnu flere kandidater igennem. Det har været en stor succes indtil nu, og vi vil gerne arbejde sammen med andre studerende. Vi har allerede skrevet aftaler med to nye universiteter, og vi forhandler med andre, siger Oliver Schnittka, der er international professor på SDU.

Smitter af

Han mener, at Ph.d.-programmets succes kan få afgørende betydning for Syddansk Universitet i Esbjerg og byen i det hele taget.


Både i forhold til uddannelsesområdet og erhvervslivet er det vigtigt, at vi vender blikket ud imod verden. Det er en del af vores identitet i Esbjerg, så jeg mener, at et samarbejde som dette har stor betydning. Vi kan ikke bare læne os tilbage og forvente, at det kommer af sig selv

Erling Petersson, leder af Education Esbjerg


- Når vores kandidater bliver udgivet i førende internationale tidsskrifter, som det har været tilfældet, og når vi samarbejder med store og anerkendte universiteter, så er det med til at give os et bedre ry. Dermed kan vi få endnu bedre ansøgere og dermed endnu mere anerkendelse, der smitter af på hele universitetet og byen, der bliver mere attraktiv, siger Oliver Schnittka.

Annonce

Kan løfte byen

Erling Petersson er leder af Education Esbjerg, der arbejder for at gøre Esbjerg til en mere attraktiv studieby. Han mener, at netop det internationale samarbejde skal være med til at løfte Esbjerg.

Erling Petersson, der er leder af Education Esbjerg, mener, at internationalt samarbejde er afgørende for, at Esbjerg udvikler sig som by. Arkivfoto

- Både i forhold til uddannelsesområdet og erhvervslivet er det vigtigt, at vi vender blikket ud imod verden. Det er en del af vores identitet i Esbjerg, så jeg mener, at et samarbejde som dette har stor betydning. Vi kan ikke bare læne os tilbage og forvente, at det kommer af sig selv. Det er nogle af de ting, vi skal fokusere på, hvis vi vil udvikle byen i en positiv retning, siger Erling Petersson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce