Annonce
Esbjerg

Universitet vil lokke markante chefer fra hele Europa til Esbjerg: Arbejder på at udvide forskerordning

En stor succes med at uddanne Ph.d.-kandidater i Esbjerg bliver formentlig udviddet i fremtiden, og det kan have positiv effekt på både studiemiljøet i Esbjerg og selve byen. Foto: SDU
For seks år siden startede et samarbejde mellem Syddansk Universitet i Esbjerg og et af Tysklands førende universiteter, hvor markante ledere kan kombinere deres job med forskning i Esbjerg. Flere har allerede med stor succes været igennem programmet, og nu arbejder man på at gør det endnu større. Og netop det internationale samarbejde bliver afgørende, hvis Esbjerg skal vokse, mener Education Esbjerg.

Esbjerg: Gennem de seneste mange år har et af de helt store samtaleemner i Esbjerg været, hvordan byen kan vokse sig større og i højere grad komme på verdenskortet. En af de tilbagevendende løsninger er et øget fokus på byens studiemiljø og uddannelsesudbud, der gerne skulle få flere til at slå sig ned på vestkysten.

På Syddansk Universitet i Esbjerg har man også forsøgt at få flere til at vende blikket mod Esbjerg, og nu kan et af universitetets mange initiativer have vist sig at give pote. Gennem de seneste seks år har Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi samarbejdet med det anerkendte Hamburg School of Business Administration, og det har været med til at øge opmærksomheden på Syddansk Universitet.

Det unikke ved samarbejdet er, at det giver ledere mulighed for at gennemføre en Ph.d. i Esbjerg, mens man har et fuldtidsjob ved siden af. Senest har direktøren for Panoptikum, Hamborgs version af Londons vokskabinet, Madame Tussaud, gennemført forløbet, og nu håber man på at flere kan være på vej.

Annonce

- Vi drømmer om at udvide det, så vi kan få endnu flere kandidater igennem. Det har været en stor succes indtil nu, og vi vil gerne arbejde sammen med andre studerende. Vi har allerede skrevet aftaler med to nye universiteter, og vi forhandler med andre, siger Oliver Schnittka, der er international professor på SDU.

Smitter af

Han mener, at Ph.d.-programmets succes kan få afgørende betydning for Syddansk Universitet i Esbjerg og byen i det hele taget.


Både i forhold til uddannelsesområdet og erhvervslivet er det vigtigt, at vi vender blikket ud imod verden. Det er en del af vores identitet i Esbjerg, så jeg mener, at et samarbejde som dette har stor betydning. Vi kan ikke bare læne os tilbage og forvente, at det kommer af sig selv

Erling Petersson, leder af Education Esbjerg


- Når vores kandidater bliver udgivet i førende internationale tidsskrifter, som det har været tilfældet, og når vi samarbejder med store og anerkendte universiteter, så er det med til at give os et bedre ry. Dermed kan vi få endnu bedre ansøgere og dermed endnu mere anerkendelse, der smitter af på hele universitetet og byen, der bliver mere attraktiv, siger Oliver Schnittka.

Annonce

Kan løfte byen

Erling Petersson er leder af Education Esbjerg, der arbejder for at gøre Esbjerg til en mere attraktiv studieby. Han mener, at netop det internationale samarbejde skal være med til at løfte Esbjerg.

Erling Petersson, der er leder af Education Esbjerg, mener, at internationalt samarbejde er afgørende for, at Esbjerg udvikler sig som by. Arkivfoto

- Både i forhold til uddannelsesområdet og erhvervslivet er det vigtigt, at vi vender blikket ud imod verden. Det er en del af vores identitet i Esbjerg, så jeg mener, at et samarbejde som dette har stor betydning. Vi kan ikke bare læne os tilbage og forvente, at det kommer af sig selv. Det er nogle af de ting, vi skal fokusere på, hvis vi vil udvikle byen i en positiv retning, siger Erling Petersson.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Budgetforlig i Esbjerg: Samlet byråd lander velfærdsbudget uden besparelser

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Sydjylland For abonnenter

Råddent arbejdsmiljø plager stadig ungdomspsykiatri: Ansatte bliver mobbet på jobbet og stoler ikke på ny ledelse

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Aabenraa

Hjørnets fremtid er på spil: Her er planen for lukket værtshus

Podcast

Lyt: Høner brækker knogler -  Det er barskt!

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Esbjerg

Skleroseindsamlere slog ny rekord: Lokalafdelingen indsamlede næsten en kvart million kroner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Region Syddanmark politianmeldt igen: Risikerer stor bøde efter sløseri med tusindvis af personfølsomme oplysninger

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Billund For abonnenter

Per Langvad nåede ikke at høre klokkespillet i Grindsted Kirke: Døde efter blot tre ugers kræftsygdom

Annonce