Annonce
Sønderborg

Universitet vil styrke samarbejde med virksomheder

Syddansk Universitet på Alsion vil styrke samarbejdet med virksomheder i regionen. Arkivfoto: Claus Thorsted

To nye konsulenter skal binde tættere bånd mellem Syddansk Universitet i Sønderborg og det regionale erhvervsliv.

Sønderborg: Syddansk Universitet (SDU) i Sønderborg vil styrke samarbejde med lokale virksomheder, og derfor har universitet ansat to nye konsulenter til opgaven.

- Vi vil så gerne gøre universitetets viden tilgængelig for så mange som muligt, siger en af de nye konsulenter, Frederik Gottlieb, i en pressemeddelelse.

Universitet samarbejder i forvejen med både universiteter og virksomheder over hele Europa, men Frederik Gottlieb ser er plads til forbedring.

- Det nye er, at hvor vi før har ladet virksomhederne komme til os, så vil vi nu også selv opsøge lokale virksomheder for at skabe samarbejde og for at dele al den viden vore eksperter kan bidrage med, siger Frederik Gottlieb.

Et samarbejde med SDU Sønderborg giver blandt andet virksomhederne adgang til 50 topforskere og over 400 ingeniørstuderende.

- Vi ligger ikke blot inde med nogle specifikke kompetencer og unik ekspertviden, men har også enestående laboratorier og unikt specialudstyr som f.eks. et helt nyt supermikroskop, der ikke blot kan observere mikroskopiske strukturer, men også kan bruges til at skære i overflader helt nede på atomniveau, siger Frank Jürgensen, som ligeledes er blevet ansat som specialkonsulent.

Virksomheder, der indgår i et fælles projekt med SDU Sønderborg kan ligeledes drage fordel af universitets erfaring i forbindelse med at søge offentlig finansiering via f.eks. EU-puljer.

De to nye konsulenter skal ikke bare gøre virksomhedernes indgang til SDU Sønderborg mere synlig, men også lettere:

- Hvis du som virksomhed ringer til Frank eller jeg, så er vores vigtigste opgave at lytte efter, hvad virksomhedens udfordring er og forstå den til bunds. Herefter finder vi internt de rette folk med de relevante kompetencer, og vender så tilbage til virksomheden med et oplæg til en skræddersyet projektbeskrivelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce