Annonce
Esbjerg

Upåvirket af corona: Mæglere i Esbjerg har huskøberne, men sælgerne mangler

Marts og april i år bød på lidt færre hushandler end de samme måneder sidste år, og lige nu er den største udfordring ikke at finde købere, siger Esbjerg-ejendomsmæglere. Arkivfoto
Lige nu er den største udfordring ikke at finde købere, siger Esbjerg-ejendomsmæglere, der opfordrer potentielle sælgere til at sætte deres boliger til salg.
Annonce

Esbjerg: Da coronaen ramte Danmark 12. marts blev også Esbjergs boligmarked ramt af smitten, og førende boligøkonomer varslede et boligmarked på vågeblus med færre bolighandler og faldende priser.

Men sådan er det langt fra gået – i hvert fald ikke i Esbjerg - viser nye tal fra ejendomsmæglernes egen boligportal, Boligsiden.dk.

En særkørsel for pris og aktivitet i marts og april for de fem postdistrikter – 6700, 6705, 6710, 6715 og 6731, som udgør den forhenværende Esbjerg Kommune - viser, at antallet af bolighandler, både hvad angår parcelhuse og lejligheder, blot er gået en lille smule ned i kadence.

I april og marts blev der i Esbjerg solgt henholdsvis 43 og 40 huse, mens antallet af hushandler sidste år i de samme to måneder var 47 og 51 hushandler.

Vores udfordring er, at sælgerne ikke vil sælge. De tror ikke, at køberne er der, men faktisk er der massevis af købere, og priserne er de samme.

Marianne Christensen, medindehaver af Home i Esbjerg, Bramming, Ribe og Varde.

Annonce

Tomt på hylderne

Prismæssigt er der heller ikke noget, der tyder på, at coronakrisen har medført store ændringer.

Eksempelvis var den gennemsnitlige kvadratmeterpris i april i år med 12.952 kroner faktisk knap 500 kroner højere end samme måned i april sidste år. For ejerlejligheder er kvadratmeterprisen på omkring 15.500 kroner faldet en smule i forhold til april sidste år.

Tallene fra Boligsiden.dk peger dermed på, at køber-interessen i Esbjerg ikke har været specielt negativt præget af den generelle usikkerhed, som covid-19-sygdommen har medført. Udfordringen har snarere været på sælgersiden, oplyser ejendomsmæglere i byen, som JydskeVestkysten har talt med.

- Vores udfordring er, at sælgerne ikke vil sælge. De tror ikke, at køberne er der, men faktisk er der massevis af købere, og priserne er de samme, siger Marianne Christensen, medindehaver af Home i Esbjerg, Bramming, Ribe og Varde.

- Corona har som sådan ikke givet os store udfordringer, men hvis der ikke snart kommer noget mere til salg, så får vi hurtigt udsolgt, fortsætter Home-mægleren, som gætter på, at man inden længe kan komme til at opleve lidt af en ketchup-effekt, når sælgerne findet ud af, at der er massevis af købere derude.

Annonce

Længere liggetider

Også hos Nybolig Esbjerg i Borgergade oplever medindehaver Jan Lennart Madsen, at mange sælgere synes at være blevet skræmt af coronakrisen.

- Markedet er stadig godt, renten er stadig helt nede i en procent, det er billigt at handle, og vi oplever nu, at folk begynder at se på emner med længere liggetider, fortæller Jan Lennart Madsen.

I årets første fire måneder er der i Esbjerg blevet handlet 159 parcelhuse, mens der sidste år i årets første fire måneder blev indgået 173 hushandler.

Hushandler i Esbjerg

Hushandler i Esbjerg i marts og april i 2020 (tallet i parentes er handler i 2019)

April: 43 hushandler (51)

Marts: 40 hushandler (47)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce