Annonce
Esbjerg

Ups, den fløj forkert: Stæreblind stork på vintertræk til Afrika fløj til Esbjerg

Storken, der landede i Esbjerg i weekenden, skulle egentlig have været sydpå inden vinteren, men den fløj den forkerte vej.
Annonce

Esbjerg: Storken, der spankulerede rundt i en forhave i Esbjerg, var stæreblind - den havde i hvert faldt stærkt nedsat syn og var stort set blind.

Det oplyser dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen, der er tilknyttet foreningen Storkene.dk.

Storken er ringmærket i Holland, men landede lørdag sent om eftermiddagen i en villahave på Lenders Allé i Østerbyen i Esbjerg. Her stimlede mange naboer og andre esbjergensere sammen for at se det sjældne syn af en stork, der tilsyneladende ikke var bange for mennesker og biler.

En repræsentant fra Rescue Center Denmark blev tilkaldt, da folk mente, at den store fugl var syg. Og med et fiskenet lykkedes det den tilkaldte ekspert at fange storken i første forsøg.

Storken er nu i pleje, men om den kan kureres og genudsættes vides endnu ikke.

Storken er nu hos Hans Jørn Frisk fra Rescue Center Denmark, der har storken i pleje i Toftlund. Det er lykkes at få storken til at spise lidt.

Her er den næsten blinde stork i forhaven til villaen på Lenders Allé, hvor nysgerrige stimlede sammen lørdag aften. Privatfoto
Annonce

Storken har øjenbetændelse

Søndag kontaktede Hans Jørgen Frisk organisationen Storkene.dk for at få yderligere vejledning, og han blev straks sat i forbindelse med dyrlæge Bjarne Østergaard Rasmussen, der er tilknyttet Storkene.dk, der hjælper syge storke og arbejder med kønsbestemmelse af storkeunger. Dyrlægen har fjerndiagnosticeret storken og ved nu, hvad der er galt med fuglen.

- Selvom storken befinder sig på en plejestation i Toftlund i Sønderjylland og jeg på Stevns, har jeg via gode billeder af dens øjenregion konstateret, at storken har en betændelse på hornhinden, der bevirker, at dens syn på det ene øje er cirka ti procent, mens den formentlig slet ikke kan se med det andet. Så den har fløjet rundt med et syn på det ene øje, der svarer til at se igennem matteret glas, forklarer Bjarne Østergaard Rasmussen.

Storken bliver nu behandlet med øjendråber mod infektionen, som forhåbentlig giver storken synet tilbage. Men hvor lang tid, der går - og om den får det fulde syn tilbage - vides ikke. Er der ingen effekt af behandlingen, vil storken blive transporteret fra Toftlund til Hårlev på Stevns.

Hvis standardbehandling med øjendråber ikke hjælper storken, så vil dyrlægen operere storken for at sikre dens syn.

Storken vil ikke blive genudsat, før den er 100 procent rask. Skulle det vise sig, at den ikke kan kureres, vil den formentlig blive aflivet.

Storkene.dk er ved at finde ud af præcis, hvor i Holland den ringmærkede stork kommer fra og dens alder.

Storken var let at indfange. Stæreblind var den fløjet fra Holland til Danmark, selv om den skulle have været sydpå til sit vinterophold i det sydlige Europa eller Afrika. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce