Annonce
Debat

Ups, hvad så med Arne?

Billedtekst her. Foto: Dit Navn
Annonce

Ingen ved præcist, i hvilket omfang Socialdemokratiets kampagne om "Arne" og at det nu var hans tur, var med til at vinde partiet regeringsmagten. Men selvfølgelig har løfterne om ret til tidligere tilbagetrækning hentet stemmer til Mette Frederiksen.

Også selv om hele projektet fra start var umuligt at gennemføre og var komponeret af lige dele kvalm arbejderromantik og falske forhåbninger.

Nu hamrer en analyse fra tænketanken Kraka minsandten endnu et søm i "Arnes" ligkiste, for det viser sig, at der stort set ingen sammenhæng er mellem det at have været mange år på arbejdsmarkedet og så det at være nedslidt. Eksempelvis har 90 procent af de mest nedslidte ikke været på arbejdsmarkedet i 40 år.

Ups, ikke så godt for hele fortællingen om de blå kedeldragter og hvordan de er ringere stillet og bærer en større byrde end DJØFere og andet højtuddannet pak.

Det socialdemokratiske problem er, at man udmærket er klar over, at man ikke som sådan kan give befolkningen en ret til tidlig tilbagetrækning.


Det socialdemokratiske problem er, at man udmærket ved, at man ikke som sådan kan give befolkningen en ret til tidlig tilbagetrækning.


Risikoen er nemlig, at statens udgifter løber løbsk. Og den risiko vil ingen tage.

Derfor har man i forhold til "Arne" opfundet uholdbare parametre om, at man skal have været mindst 40 år på arbejdsmarkedet, ligesom man på forhånd har bestemt, hvor meget ordningen må koste. Når det er defineret, hvor meget en kommende ordning må koste, er der ikke tale om en rettighed for nogen.

Der er ingen tvivl om, at der på det danske arbejdsmarked er nedslidte mennesker, der skal have lov at trække sig tilbage i højere grad, end det i dag er tilfældet.

Men man kan ikke på forhånd sige, om de bærer blå kedeldragt eller hvid lægekittel. Og man kan ikke på forhånd definere, at man er mest tilbøjelig til at være nedslidt, hvis man har været mange år på arbejdsmarkedet.

Derfor er der ingen vej udenom, at disse mennesker skal visiteres af en specialist. Det ved man godt i Socialdemokratiet, og derfor er det på tide at droppe det endnu ikke fremsatte forslag om "Arne" og indgå en realistisk og bred aftale i Folketinget.

Det fortjener de virkeligt nedslidte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce