Annonce
Vejen

Ups - lånegarantien var ikke stor nok

Det kræver kommunal garanti at optage lån til renovering af almene boliger i Gesten og Bække - beløbsrammen for selve garantien er nu forhøjet. Arkivfoto

GESTEN/BÆKKE: Byrådet i Vejen Kommune har sagt ja til at bevilge en større kommunal garanti på to lån, som Vejen Boligforening optager i forbindelse med renovering af almene boliger i henholdsvis Gesten og Bække.

Oprindelig havde byrådet sagt ja til at yde en kommunal garanti på cirka 7,6 millioner kroner på det ene lån. Boligforeningen har efterfølgende konstateret, at kreditforeningen stiller krav om yderligere garanti, og så måtte byrådet se på sagen igen.

På det støttede lån kræves der nu en kommunal garanti på 9,4 millioner kroner, og på et lån, hvortil der ikke tidligere blev stillet krav om kommunal garanti, kræves der nu en garanti på cirka 1,2 millioner kroner.

Den samlede garanti er således vokset fra 7,6 millioner kroner til 10,6 millioner, og byrådet ønsker renoveringen så meget, at man har sagt ja til at yde den øgede kommunale garanti til de omtalte lån.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fordragelige vikinger

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce