Annonce
Kolding

Ups: Protester fra beboere forsvandt i hastesag om pensionsbyggeri

Henning Lorentzen står her i sin have, som grænser lige op til det grønne areal, hvor A.P. Pension vil bygge 35 boliger. Det er han og hans naboer bekymrede for, men deres indisgelser forsvandt på vejen til politikerne.Foto: Søren Gylling
Koldings politikere godkendte i sidste uge A.P. Pensions byggeplan ved Skamlingvejen i en lynaktion. Nu viser det sig, at grundlaget for politikernes beslutning var mangelfuldt. Derfor skal sagen gå om.

Kolding: Nu skal sagen om A.P. Pensions boligbyggeri med fjordudsigt ved Skamlingvejen gå om.

Protester fra boligforeningens Rosenholms 10 husstande, som bliver naboer til byggeriet, var nemlig forsvundet i bunken med bilag, da Koldings politikere forleden godkendte lokalplanen for byggeriet med 35 boliger i en lynaktion.

Derfor er lokalplanen vedtaget på et mangelfuldt grundlag - og det betyder, at sagen skal gå om. Så nu må A.P. Pension vente nogle uger med at få besked på, om politikerne også godkender lokalplanen i anden omgang, når de har læst protesterne fra Rosenholm.

Det er formanden for boligforeningen, Henning Lorentzen, der har gjort borgmester Jørn Pedersen (V) opmærksom på, at hans forenings indsigelser ikke var med i bilagsstakken, da politikerne i sidste uge godkendte lokalplanen på et fællesmøde mellem plan-, bolig- og miljøudvalget og økonomiudvalget og få timer senere i byrådet.

Normalt går der flere uger imellem, at sagerne behandles i udvalgene og i byrådet, men lynaktionen skyldtes, har by- og udviklingsdirektør Merete Dissing forklaret, at investorerne vil have deres penge ud at arbejde i en fart.

Annonce
Beboerne i boligforeningen Rosenholm har blandt andet påpeget, at det er en fejl, når Kolding Kommune skriver i plangrundlaget for det kommende boligbyggeri, at deres udsigt ikke påvirkes på grund af beplantningen i baggrunden. - Det passer ikke, for beplantningen bliver holdt nede, forklarer Henning Lorentzen. Foto: Søren Gylling.

Uforklarligt

Henning Lorentzen skrev til borgmester Jørn Pedersen, da han havde opdaget, at Rosenholms protester ikke var med i sagsfremstillingen til byrådets politikere. To timer senere fik han svar fra borgmesteren, som lovede, at det skulle han nok tage sig af.

- Så man må sige, at det er en effektiv borgmester, vi har, siger Henning Lorentzen.

Nu har han via en rundsendt mail fra by- og udviklingsdirektøren fået besked om, at indsigelsen af uforklarlige årsager ikke blev vedhæftet som bilag - og at sagen derfor skal genbehandles, så lokalplanen først kan være endeligt godkendt på byrådsmødet den 25. juni.

Hænger i

I indsigelsen fra boligforeningen beklager beboerne fra Rosenholm en lang række forhold, som også beboere i højhusene på Tvedvej og Vangen har klaget over. De påpeger bl.a., at deres unikke udsigt bliver reduceret alvorligt, at deres ejendomme vil falde i værdi, at de vil få skyggegener, når de er på deres terrasser sidst på eftermiddagen og først på aftenen, og at de vil få alvorlige indsigtsgener fra de nye boliger, som kommer meget tæt på deres.

Tror du, at jeres indsigelser ændrer politikernes holdning?

- Nej, det tror jeg egentlig ikke. Men vi skal hænge i så længe, vi kan, siger Henning Lorentzen.

Merete Dissing Pedersen beklager, at Rosenholm-beboernes indsigelser ikke blev vedhæftet sagen til politikerne.

- Det er brandærgerligt, og det er vi forfærdeligt kede af. Vi har en højt aktivitetsniveau i øjeblikket, men det skal selvfølgelig nødig gå ud over kvaliteten i vores arbejde. Det sker heldigvis meget sjældent, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce