Annonce
Tønder

Ups: Tønder Kommune etablerer ny skole på fremmed grund

Spaden kom i jorden i april i år, og fundamenterne til den kommende skole i Skærbæk er ved at være synlige. Udenomsarealerne mod nord og øst i retning mod boldbanerne i forgrunden af dette luftfoto, købes nu af Tønder Kommune til en pris af en krone. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Skærbækcentret ejer dele af den jord, hvor Tønder Kommune er i fuld gang med at opføre en ny skole til over 100 millioner kroner. Fadæsen blev opdaget under udmatrikuleringen. Torsdag skal problemet løses med en investering på en krone.

SKÆRBÆK: Med et budget på over 100 millioner kroner, er det i forvejen det største og dyreste kommunale byggeri i Tønder siden kommunesammenlægningen i 2006/2007. Og nu bliver opførelsen af en den folkeskole i Skærbæk, der i forvejen har været ramt af budgetudvidelser, yderligere en tand dyrere end forventet. Helt præcis er der tale om en krone.

En krone er i spil som pris for, at Tønder Kommune kan erhverve de udenomsarealer nord for skolebyggerier, der støder op mod Skærbækcentret. Siden Skærbæk Skole kom på den politiske dagsorden, har det været den gængse opfattelse, at disse arealer tilhører kommunen. Nu viser det sig imidlertid, at Skærbækcentret ejer disse arealer.

På torsdag har politikerne i økonomiudvalget med borgmester Henrik Frandsen i spidsen den opståede situation på dagsorden. Efter samråd med Skærbækcentret, er der lagt op til en mindelig løsning. Således indvilliger Foreningen Skærbækcentret og Fonden Skærbækcentret i en skriftligt tilkendegivelse i, at afstå området for en krone.

- Vi vil underskrive alle nødvendige dokumenter, herunder købsaftaler, og underskrive i den digitale tingbog, således at arealet formelt kan tilbageskødes til Tønder Kommune for en pris på en krone, skriver bestyrelsesformændene for Skærbækcentret, Carsten S. Hansen og Jørgen Hansen, i en fremsendt erklæring.

- Der er fundet en god løsning, siger borgmester Henrik Frandsen, der i øvrigt ikke anser den opståede situation som "en stor katastrofe".

- Tilbage i 2008 blev der fundet en pragmatisk løsning for at få en ligning til at gå op. I dag er det en juridisk spidsfindighed, som vi får på plads, vurderer han.

Da jeg så det, var min første tanke: Det her er dybt pinligt.

Claus Hansen, Liberal Alliance, medlem af økonomiudvalget, Tønder Kommune

Dybt pinligt

Helt så afslappet som borgmesteren ser Liberal Alliances medlem af økonomiudvalget, Claus Hansen, ikke på den opståede situation.

- Da jeg så det, var min første tanke: Det her er dybt pinligt. Helt grundlæggende er det vel sådan, at det første, man gør, inden man går i gang med et byggeprojekt, er, at undersøge tingbogen, så man ikke kommer til at projektere noget på anden mands ejendom.

Claus Hansen ønsker ikke offentligt at spekulere over, hvorfor Skærbækcentret går med til at sælge jorden for en krone. Men han er klar til at stemme ja til oplægget på torsdag.

- Jeg stemmer for, at det areal, som vi projekterer på, bliver vores, siger han.

Annonce

Vedligeholdelse

De faktuelle ejerforhold kom for dagen i forbindelse med udmatrikuleringen af den kommende skole. Når Tønder Kommune har haft indtryk af at være retmæssig ejer af arealerne, skyldes det ikke mindst, at kommunen gennem alle årene har forbedret og vedligeholdt arealerne.

Ud over den ene krone, som er den aftalte pris for arealerne, er der også lagt op til, at Tønder Kommune også betaler alle udgifter for tilpasningen af de berørte matrikler, samt for tinglysningen.

Ny skole

Den nye skole i Skærbæk bliver på 6.400 kvadratmeter med plads til skolens ca. 550 elever og 85 medarbejdere.

Det første spadestik blev taget i april i år.

Den færdige skole inklusive nye adgangsveje og udenomsarealer skal efter planen stå klar til ibrugtagning ved næste skoleårs begyndelse i august 2020.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Frustreret ægtepar kritiserer retten efter strid om bøde: - Vores sag var tabt på forhånd

Kolding For abonnenter

Penthouse-lejere har tabt tålmodigheden med PFA: Nu har de opsagt deres dyre lejemål i højhusene

Esbjerg

Motorvej spærres helt: Politiet efterforsker mistanke om stenkast efter uhyggelig hændelse

Varde

Pia og Carsten har haft deres kro anonymt til salg i mere end tre år: - Nu har værtsparret skiftet salgsstrategi

Tønder

Anita sætter fokus på overset lidelse: Kunne falde i søvn, når hun mindst ventede det

Regionalt For abonnenter

Inkasso-firma er i hælene på udenlandske chauffører: Men der er fortsat tusindvis af ubetalte bøder

Tønder

Mindretal er utilfredse med fortsat grænsekontrol

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Pressenævnet kritiserer JydskeVestkysten

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Navne For abonnenter

Den ene søn er født i Bruxelles, den anden i London: Verdensmanden Erik har repræsenteret Danmark i 31 år

Navne For abonnenter

Kendt erhvervsmand runder skarpt hjørne: John Petersen sælger maskiner for millioner

Vejen

En verdensstjerne kom forbi: Fodbold har rykket ledige unge i Vejen

Annonce