Annonce
Sønderborg

Urbaser holder fast i skraldebud

En uklarhed i udbudsmateriale om, hvorvidt skraldebilerne skal have elhejs eller ej har fået RenoNorden/Urbaser til at kritisere annuleringen af udbudet på affaldstømning i Sønderborg Kommune. Arkivfoto
RenoNorden - nu Urbaser Danmark - ærgrer sig stort over fejl i udbudsmateriale og fastholder sit tilbud. Man glæder sig dog over, at Sønderborg Forsyning nu kun vil lade private om affaldsopgaven.

Sønderborg: Efter afsløringen af endnu en fejl i Sønderborg Kommunes udbud af affaldsindsamling lyder der nu kritik fra det firma, der stod til at have vundet opgaven.

- Vores tilbud har været klart og tydeligt lige fra starten, og det fremgår, at bilerne er med standard aggregat. Vi har ikke forsøgt at lægge skjul på noget, og derfor mener vi naturligvis også, at vi skal bibeholde den kontrakt, som vi er blevet retmæssigt tildelt, siger driftschef Erik Bohn Andreasen fra RenoNorden / Urbaser Danmark i forlængelse af fejlen i udbudsmateriale, der er udarbejdet af rådgivningsfirmaet COWI for Sønderborg Forsyning.

Udbudsmaterialet indeholdt et bilag, som skulle udfyldes af renovatøren med oplysninger om de valgte biler til opgaven. I bilaget var der angivet mulighed for at tilbyde biler både med og uden el-hejs. Samtidig har COWI svaret på et officielt spørgsmål undervejs i udbudsprocessen, hvori man har præciseret, at der blot er et mindstekrav om fire rene el-biler. Det oplyser Urbaser i en meddelelse til pressen.

- Urbaser er meget ærgerlig over, at udbuddet nu forsøges annulleret, trods opgaven er blevet tildelt os på et korrekt grundlag. Vi har set meget frem til at løse denne indsamlingsopgave for Sønderborg Forsyning. Vi har sågar allerede bestilt flere af de unikke biler, som skal bruges til opgaven, siger Erik Bohn Andreasen.

Annonce

Reddet fra konkurs

Han er dog positiv over, at såfremt udbuddet skulle blive annulleret, så planlægger Sønderborg Forsyning at sende opgaven i udbud igen og her kun lade de private renovatører stå for opgaven til markedspris.

Forhistorien er, at først fik Sønderborg Forsyning selv opgaven efter et udbud. Her viste det sig dog en større regnefejl hos forsyningsselskabet. Efter ny budrunde fik RenoNorden/Urbaser opgaven, hvor der altså nu så viser sig en uklarhed i udbudsmaterialet fra COWI. Række af fejl førte onsdag til, at Sønderborg Forsynings direktør, Lars Riemann, blev fyret.

RenoNorden blev for få måneder siden reddet fra konkurs af spanske Urbaser, som er et af Europas største affaldsselskaber og opererer i 25 lande med 40.000 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce